Морквяний сік - смачний і поживний напій, а ще він дуже корисний. Тому приготування морквяного соку в домашніх умовах - це розумний спосіб зміцнити здоров'я всього тіла.
Основним інгредієнтом в приготуванні морквяного соку є звичайно ж морквина. Виберіть кілька овочів середнього розміру, ретельно помийте під проточною водою. Очистіть від шкірки за допомогою овочерізки або ножа.
Морквина - овоч, багатий бета-каротином, вітамінами А, В, С, D, Е і К. А ще такими мінералами, як кальцій, фосфор і калій. Морква дуже корисна для шкіри, волосся, нігтів і для функції печінки. Покладіть моркву на кухонну дошку, розріжте кожну вздовж на чотири частини. Потім наріжте шматочками середньої товщини.
Щоб морквяний сік не вийшов дуже концентрованим і густим, потрібно його буде розбавити водою. Налийте необхідну кількість рідини в каструлю або електрочайник і доведіть до кипіння. Перелийте в якусь ємність, наприклад, чашку і остудіть до кімнатної температури. Ще підготуйте цукровий пісок.
Тепер вам знадобиться така побутова техніка, як кухонний комбайн або блендер. Можна також використовувати і соковижималку. У чашу блендера киньте нарізану шматочками моркву. Туди ж налийте охолоджену кип'ячену воду. Якщо раптом у вас в господарстві не виявилося ні кухонного комбайна, ні блендера, ні соковижималки, не турбуйтеся. Вихід є - скористайтеся звичайнісінькою теркою. Натирати морквину треба там, де найдрібніші отвори. А ще краще скористатися теркою для картоплі, тоді вийде добути ще більше соку.
Залишилося додати цукровий пісок до морквини, щоб майбутній сік вийшов смачніше. Закрийте чашу блендера і запустіть прилад працювати. Доведіть морквяну масу до стану пюре.
Для того, щоб з пюре віджати сік, скористайтеся дрібним ситом або марлею. Помістіть сито над підходящою ємністю і відкиньте на нього морквяну масу. Залиште на деякий час, поки сік не стече по максимуму. Готовий морквяний сік налийте в чашку і подавайте до столу. Смачного!
Випадкові рецепти