Укр
Рус
Сік Напої Німецька кухня

Морквяний сік

( 4.8000 4 55 5 оцінок)

720 - переглядів
20 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Морквяний сік - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Німецька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Морквяний сік - смачний і поживний напій, а ще він дуже корисний. Тому приготування морквяного соку в домашніх умовах - це розумний спосіб зміцнити здоров'я всього тіла.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Морквяний сік" (на 100 грам)

  • Білки0.8 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи21 гр.
  • Калорії90 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Основним інгредієнтом в приготуванні морквяного соку є звичайно ж морквина. Виберіть кілька овочів середнього розміру, ретельно помийте під проточною водою. Очистіть від шкірки за допомогою овочерізки або ножа.

Крок - 1
02

Морквина - овоч, багатий бета-каротином, вітамінами А, В, С, D, Е і К. А ще такими мінералами, як кальцій, фосфор і калій. Морква дуже корисна для шкіри, волосся, нігтів і для функції печінки. Покладіть моркву на кухонну дошку, розріжте кожну вздовж на чотири частини. Потім наріжте шматочками середньої товщини.

Крок - 2
03

Щоб морквяний сік не вийшов дуже концентрованим і густим, потрібно його буде розбавити водою. Налийте необхідну кількість рідини в каструлю або електрочайник і доведіть до кипіння. Перелийте в якусь ємність, наприклад, чашку і остудіть до кімнатної температури. Ще підготуйте цукровий пісок.

Крок - 3
04

Тепер вам знадобиться така побутова техніка, як кухонний комбайн або блендер. Можна також використовувати і соковижималку. У чашу блендера киньте нарізану шматочками моркву. Туди ж налийте охолоджену кип'ячену воду. Якщо раптом у вас в господарстві не виявилося ні кухонного комбайна, ні блендера, ні соковижималки, не турбуйтеся. Вихід є - скористайтеся звичайнісінькою теркою. Натирати морквину треба там, де найдрібніші отвори. А ще краще скористатися теркою для картоплі, тоді вийде добути ще більше соку.

Крок - 4
05

Залишилося додати цукровий пісок до морквини, щоб майбутній сік вийшов смачніше. Закрийте чашу блендера і запустіть прилад працювати. Доведіть морквяну масу до стану пюре.

Крок - 5
06

Для того, щоб з пюре віджати сік, скористайтеся дрібним ситом або марлею. Помістіть сито над підходящою ємністю і відкиньте на нього морквяну масу. Залиште на деякий час, поки сік не стече по максимуму. Готовий морквяний сік налийте в чашку і подавайте до столу. Смачного!

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Чорнослив у шоколаді - покроковий рецепт, фото 1 Чорнослив у шоколаді 60 3 3 з 5 - детальніше -
Хек на овочевій подушці - покроковий рецепт, фото 1 Хек на овочевій подушці 45 3 3 з 5 - детальніше -
Тунець - покроковий рецепт, фото 1 Тунець 35 2 2 з 5 - детальніше -