Укр
Рус
Кекси Випічка Бурятска кухня

Морквяний кекс великий

( 5.0000 5 57 7 оцінок)

696 - переглядів
70 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Морквяний кекс великий - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Бурятска кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Дуже рекомендуємо спробувати приготувати морквяний кекс. Це просто ідеальна випічка до чаю. Він виходить дуже смачний, соковитий і солодкий. І ще один плюс - приємний жовтий колір тіста з помаранчевими вкрапленнями без єдиного штучного барвника.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Морквяний кекс великий" (на 100 грам)

  • Білки3.8 гр.
  • Жири14.4 гр.
  • Вуглеводи43.6 гр.
  • Калорії323 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Перед тим, як замішувати тісто для морквяного кексу, необхідно підготувати один з основних його інгредієнтів. Візьміть необхідну кількість моркви, помийте її під краном. За допомогою ножа або овочечистки очистіть овочі від шкірки. Ще раз сполосніть під проточною водою. Коли вода стече, натріть моркву на дрібній тертці і складіть в тарілку.

Крок - 1
02

В окрему чисту і суху миску насипте попередньо просіяне борошно. Додайте розпушувач, харчову соду і щіпку солі. Ретельно перемішайте дані інгредієнти ложкою.

Крок - 2
03

Вам знадобиться ще одна глибока чиста миска. Дістаньте з холодильника потрібну кількість великих курячих яєць і розбийте їх в миску. Насипте цукровий пісок і за допомогою міксера збийте все в пишну масу.

Крок - 3
04

Візьміть рослинне масло. Можна використовувати будь-яке, наприклад, рапсове або соняшникове. Вилийте масло в миску зі збитими яйцями з цукром. Продовжуйте збивати.

Крок - 4
05

Тепер додайте натерту на дрібній тертці моркву. Все тим же міксером ретельно вмішайте її в отриману масу. Вилийте половину від зазначеної в рецепті кількості лимонного соку. Знову перемішайте.

Крок - 5
06

Борошно, змішане з розпушувачем і содою, поступово додайте в миску з іншими інгредієнтами. Розмішуйте за допомогою міксера, але вже на більш низьких оборотах. Слідкуйте за тим, щоб не було грудочок.

Крок - 6
07

Дістаньте форму для випічки. Вона може бути найрізноманітнішої форми, наприклад, прямокутна або кругла. Змастіть її невеликою кількістю рослинного або вершкового масла. Вилийте в неї морквяне тісто. Надішліть в розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте протягом 50 - 55 хвилин.

Крок - 7
08

Готовий морквяний кекс дістаньте з духовки і викладіть з форми на плоску тарілку. Коли він охолоне, посипте його цукровою пудрою.

Крок - 8
09

Також морквяний кекс можна прикрасити глазур'ю. Для цього змішайте в мисці невелику кількість холодної води, що залишилася частина лимонного соку і цукрову пудру. За допомогою ложки все ретельно перемішайте. Нанесіть глазур на випічку. Великий морквяний кекс готовий. Смачного!

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Рубана котлета - покроковий рецепт, фото 1 Рубана котлета 35 5 2 з 5 - детальніше -
Оселедець в майонезну соусі - покроковий рецепт, фото 1 Оселедець в майонезну соусі 60 4 2 з 5 - детальніше -
Перепічки - покроковий рецепт, фото 1 Перепічки 40 4 3 з 5 - детальніше -
Торт Три шоколаду - покроковий рецепт, фото 1 Торт Три шоколаду 90 7 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Спагеті з мідіями - покроковий рецепт, фото 1 Спагеті з мідіями 25 5 3 з 5 - детальніше -
Смачний вінегрет - покроковий рецепт, фото 1 Смачний вінегрет 140 5 3 з 5 - детальніше -
Тірамісу - покроковий рецепт, фото 1 Тірамісу 60 3 3 з 5 - детальніше -
Курка по-грузинськи - покроковий рецепт, фото 1 Курка по-грузинськи 75 4 3 з 5 - детальніше -