Морква по-корейськи - популярна закуска у вигляді дрібнонатертої моркви, замаринованої в маслі з прянощами. Страва проста в приготуванні, але смачна. Така морквина стане відмінним гарніром для м'ясних і рибних страв, а також компонентом салатів. Рецепт придумали корейці, які жили в Радянському Союзі і нудьгували за своїми національними стравами.
Моркву вимийте, просушіть і очистіть від шкірки. Очищену моркву натріть на середній терці (краще на спеціальній тертці для моркви по-корейськи).
У натерту моркву всипте мелені спеції (коріандр, паприку, чилі, кайенский і білий або чорний перець), а також цукор і сіль.
Влийте оцет (звичайний білий або рисовий) і перемішайте інгредієнти, щоб спеції рівномірно розподілилися серед моркви.
Зубчики часнику очистіть від лушпиння і пропустіть через прес або дрібно поріжте ножем.
У сотейник влийте рослинне масло (у нас масло авокадо, але ви можете використовувати будь-яке інше за смаком) і масло чилі. Сильно нагрійте масляну суміш на плиті.
Додайте подрібнений часник в миску з морквою і вилийте зверху підігріте масло. Швидко, поки масло ще гаряче, перемішайте інгредієнти до однорідності. Це допоможе спеціям краще віддати аромат і глибше проникнути в моркву.
Кінзу вимийте, просушіть і подрібніть ножем. Додайте нарізану кінзу в моркву по-корейськи, висипте кунжут і ще раз вимішайте салат.
Після цього його можна відразу подавати на стіл. У холодильнику морква по-корейськи, приготована за цим рецептом, може зберігатися до 5 днів. Подавайте її як гарнір до м'ясних, рибних і овочевих страв. Смачного!
Випадкові рецепти