Найімовірніше, ви будете просто здивовані, дізнавшись, що до морквини по-корейськи азіатська кухня абсолютно ніякого відношення не має. Більш того, корейці навряд чи знайомі взагалі з цією закускою. Хоча, якщо бути точними, цей народ все ж взяв участь в процесі виникнення такого салату, а у нас він придбав величезну популярність. Багатьма улюблений салат Морква по-корейськи можна придбати в будь-якому супермаркеті, але якщо ви прислухаєтеся до моїх порад і приготуєте таку закуску за нашим рецептом, і ви точно більше не будете йти в магазин за салатом. Процес підготовки не складний, до того ж, не тривалий.
Морква по-корейськи може бути не просто самостійною стравою в якості салату, але досить часто застосовуєься в приготуванні інших страв. З такою морквою часто роблять рулети, включають до складу салатів, особливо для тарталеток, а також вона може виступати в якості начинки для пиріжків, хот-догів і шаурми. Ось саме для цього можна заготовити моркву по-корейськи про запас і зберігати в холодильнику для потрібного випадку. Для нашого рецепта знадобиться морквина соковитих сортів і досить велика, щоб легше було натерти. Отже, моркву чистимо від шкірки, відрізаємо кінчики і живці, добре промиваємо під проточною водою.
Після цього тремо овочі в глибоку миску. Для цього використовуємо спеціальну терку, яка дозволить натерти моркву довгими смужками. Можна користуватися кухонним комбайном, що значно полегшить процес. Коли вся підготовлена морквина потерта, перевіряємо, перевертаючи руками, що всі скибочки добре розділені на тонкі смужки.
Потім видавлюємо в миску з подрібненою морквою через чеснокодавку часник, посипаємо сіллю і за допомогою вилки добре перемішуємо. Додаємо паприку, суміш перців і невелику кількість цукру, ще раз все змішуємо.
Розігріваємо в пательні рослинну олію до легкого шипіння.
Переливаємо олію зі сковорідки в миску з морквою, доливаємо туди рисовий оцет і за допомогою ложки і дерев'яної лопатки добре перемішуємо всі інгредієнти.
Тепер ще кидаємо туди насіння кунжуту і подрібнену кінзу. Все перемішавши, накриваємо моркву по-корейськи дрібною тарілкою, добре придавлюємо і накриваємо харчовою плівкою. Такий салат можна вживати відразу, та й зберігати в холодильнику до 5 днів.
Випадкові рецепти