Молочний цукор - досить легка, проста і головне дуже смачна солодкість. Для того, щоб приготувати молочний цукор в домашніх умовах, необхідно всього-лише заздалегідь знайти необхідні продукти, які в принципі в наш час можна побачити у кожного вдома.
Візьміть дві чистих склянки. У одну із них помістіть лимонну кислоту, а в другу налийте вказану кількість води. Потім залийте кислоту водою і розмішайте ложкою до повного її розчинення. Розтопіть вершкове масло, скориставшись мікрохвильовкою або зробивши це на водяній бані. Візьміть невелику каструлю, змастіть її дно і бортики, використовуючи силіконовий пензлик, розтопленим маслом. Поки відставте в сторону.
Візьміть широку сковороду з товстим дном і високими бортиками. Вилийте в неї молоко і поставте на плиту. Увімкніть сильний вогонь. Доведіть до сильного кипіння, потім зменшіть вогонь, але на стільки, щоб молоко продовжувало кипіти. Варіть, постійно перемішуючи близько 20 хвилин, поки не зменшиться кількість молока.
Після 20 хвилин на сильному вогні, молоко має зменшитися наполовину. Продовжуйте варити його, постійно помішуючи. Вам потрібно зменшити молоко до 1/3 від його початкового кількості. Під час перемішування, обов'язково відскрібайте з бортиків каструлі застигле молоко, щоб воно зовсім не прилипло і не пригоріло. Якщо у вас молоко ще не зменшилося в обсязі, поваріть його на сильному вогні ще 10 хвилин.
Тепер, коли молоко зменшилося до 1/3, воно стало більш густим і схожим на крем. Це ідеальний стан. Зменшіть вогонь до низького рівня. Додайте, до зменшеної кількості молока, розчину лимонної кислоти і не перемішуйте протягом 20 секунд, це допоможе отримати крихітні молочні згустки.
Якщо після додавання розчину лимонної кислоти молоко не загусне, розчиніть ще дрібку лимонної кислоти в невеликій кількості води і вилийте в молоко через 2 хвилини. (Ви також можете використовувати лимонний сік, змішавши його з водою). Продовжуйте перемішувати молоко, додайте в нього цукор і готуйте ще 5-10 хвилин на слабкому вогні. Спробуйте молочну масу, якщо вам здалося не солодкою, ви можете відрегулювати цукор на свій смак.
Готуйте, постійно помішуючи молочну масу, поки не з'являться молочні згустки і маса помітно зменшиться. Перекладіть молочний цукор в ємність, в раніше змащену вершковим маслом каструлю. Розрівняйте поверхню ложкою і трохи утрамбуйте масу, не накривайте каструлю, щоб в ній не утворився конденсат, і молочний цукор не набрався вологи. Залиште молочний цукор при кімнатній температурі на 24 години, щоб він добре застиг.
Після закінчення часу візьміть каструлю з молочним цукром, відокремте його від бортиків ножем. Трохи підігрійте дно каструльки на вогні, щоб маса вільно випала. Потім накрийте каструлю плоскою тарілкою, переверніть, добре застиглий молочний цукор виявився на тарілці.
Розріжте його на невеликі шматочки. Насолоджуйтесь самі і поділіться з друзями. Приємного.
Випадкові рецепти