Укр
Рус
Молочний цукор Десерти Европейская кухня

Молочний цукор в домашніх умовах

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

1301 - переглядів
50 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Молочний цукор в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Европейская кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Молочний цукор - досить легка, проста і головне дуже смачна солодкість. Для того, щоб приготувати молочний цукор в домашніх умовах, необхідно всього-лише заздалегідь знайти необхідні продукти, які в принципі в наш час можна побачити у кожного вдома.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Молочний цукор в домашніх умовах" (на 100 грам)

  • Білки2.6 гр.
  • Жири2.9 гр.
  • Вуглеводи13.8 гр.
  • Калорії100 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Візьміть дві чистих склянки. У одну із них помістіть лимонну кислоту, а в другу налийте вказану кількість води. Потім залийте кислоту водою і розмішайте ложкою до повного її розчинення. Розтопіть вершкове масло, скориставшись мікрохвильовкою або зробивши це на водяній бані. Візьміть невелику каструлю, змастіть її дно і бортики, використовуючи силіконовий пензлик, розтопленим маслом. Поки відставте в сторону.

Крок - 1
02

Візьміть широку сковороду з товстим дном і високими бортиками. Вилийте в неї молоко і поставте на плиту. Увімкніть сильний вогонь. Доведіть до сильного кипіння, потім зменшіть вогонь, але на стільки, щоб молоко продовжувало кипіти. Варіть, постійно перемішуючи близько 20 хвилин, поки не зменшиться кількість молока.

Крок - 2
03

Після 20 хвилин на сильному вогні, молоко має зменшитися наполовину. Продовжуйте варити його, постійно помішуючи. Вам потрібно зменшити молоко до 1/3 від його початкового кількості. Під час перемішування, обов'язково відскрібайте з бортиків каструлі застигле молоко, щоб воно зовсім не прилипло і не пригоріло. Якщо у вас молоко ще не зменшилося в обсязі, поваріть його на сильному вогні ще 10 хвилин.

Крок - 3
04

Тепер, коли молоко зменшилося до 1/3, воно стало більш густим і схожим на крем. Це ідеальний стан. Зменшіть вогонь до низького рівня. Додайте, до зменшеної кількості молока, розчину лимонної кислоти і не перемішуйте протягом 20 секунд, це допоможе отримати крихітні молочні згустки.

Крок - 4
05

Якщо після додавання розчину лимонної кислоти молоко не загусне, розчиніть ще дрібку лимонної кислоти в невеликій кількості води і вилийте в молоко через 2 хвилини. (Ви також можете використовувати лимонний сік, змішавши його з водою). Продовжуйте перемішувати молоко, додайте в нього цукор і готуйте ще 5-10 хвилин на слабкому вогні. Спробуйте молочну масу, якщо вам здалося не солодкою, ви можете відрегулювати цукор на свій смак.

Крок - 5
06

Готуйте, постійно помішуючи молочну масу, поки не з'являться молочні згустки і маса помітно зменшиться. Перекладіть молочний цукор в ємність, в раніше змащену вершковим маслом каструлю. Розрівняйте поверхню ложкою і трохи утрамбуйте масу, не накривайте каструлю, щоб в ній не утворився конденсат, і молочний цукор не набрався вологи. Залиште молочний цукор при кімнатній температурі на 24 години, щоб він добре застиг.

Крок - 6
07

Після закінчення часу візьміть каструлю з молочним цукром, відокремте його від бортиків ножем. Трохи підігрійте дно каструльки на вогні, щоб маса вільно випала. Потім накрийте каструлю плоскою тарілкою, переверніть, добре застиглий молочний цукор виявився на тарілці.

Крок - 7
08

Розріжте його на невеликі шматочки. Насолоджуйтесь самі і поділіться з друзями. Приємного.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Суп-пюре з лосося - покроковий рецепт, фото 1 Суп-пюре з лосося 55 4 3 з 5 - детальніше -
Сухарі на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Сухарі на сковороді 45 2 3 з 5 - детальніше -
Томатний соус для курки - покроковий рецепт, фото 1 Томатний соус для курки 45 1 2 з 5 - детальніше -
Стейк з телятини на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Стейк з телятини на сковороді 45 2 3 з 5 - детальніше -