Легкий молочний суп з локшиною (багатий і вершковий) найкраще підходить, коли ви хворі і вам потрібно щось тепле і втішне. Молочний суп з локшиною і куркою має цілющі властивості.
В першу чергу приготуйте локшину (можна використовувати спагетті або макарони) відповідно до вказівок, перерахованих на упаковці, варіть близько 5-6 хвилини, перш ніж вони будуть готові. Злийте з відвареної локшини воду і відставте її в сторону, до подальшого використання.
У великій каструлі розігрійте 2 столові ложки оливкового або рослинного масла на середньому вогні. Додайте в каструлю очищену від лушпиння та дрібно нарізану ріпчасту цибулю, нашатковану тонкими кільцями моркву і подрібнену селеру. Обсмажуйте вміст до готовності, близько 4 - 6 хвилин, періодично помішуючи.
Потім додайте в каструлю до решти продуктів очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник і смажте ще близько хвилини, постійно помішуючи.
Залийте в каструлю курячий бульйон, засипте нашатковану петрушку, додайте лавровий лист і приправте все сіллю і чорним меленим перцем за смаком.
Додайте далі в каструлю нарізані великими скибочками курячі грудки і доведіть суп до кипіння на середньому вогні. Зменшіть вогонь до середнього, накрийте кришкою і дайте супу готуватися, поки курка не буде звареною, приблизно 10 - 15 хвилин.
Витягніть відварену курку з каструлі і залиште охолоджуватися на 5 хвилин, потім наріжте скибочки на більш дрібні шматочки або навіть розділіть на волокна.
Розтопіть вершкове масло в невеликій каструлі на середньому вогні, додайте в неї борошно і варіть, постійно помішуючи, близько хвилини. При перемішуванні муки повільно додавайте в каструлю молоко і енергійно збивайте до однорідних шматочків (, щоб розгладити вміст, потрібно багато збивання, щоб досягти однорідної консистенції яка утвореної маси).
Збийте молоко і доведіть суміш до кипіння, постійно помішуючи. Вилийте молочну суміш в раніше приготовлену овочеву масу і додайте подрібнену курку в суп разом з приготовленою локшиною. Ретельно все перемішайте і залиште томитися близько хвилини. Подавайте готовий молочний суп теплим, зі свіжим хлібом або крекерами за бажанням.
Випадкові рецепти