Укр
Рус
Мохіто Напої Кубинська кухня

Мохіто

( 4.9130 4 523 23 оцінки)

3075 - переглядів
15 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Мохіто - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кубинська кухня

Рецепти до свят: Новий рік

Актуальні рецепти: Літо

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Для тих, хто любить напої, які освіжають і бадьорять, прекрасний варіант - Мохіто. Це наймодніший останнім часом коктейль, батьківщиною якого є Куба. Чому він вважається саме освіжаючим? Мабуть, тому, що включає до свого складу охолоджуючі і тонізуючі компоненти. При цьому смак такого напою легкий і м'який, незважаючи на те, що часто в рецепті присутній міцний алкоголь. Як правило, Мохіто широко поширений в барах і ресторанах, але для того, щоб його спробувати, зовсім не обов'язково відвідувати ці заклади, цілком доступно насолодитися напоєм вдома. З нашого рецепта ви можете дізнатися всі тонкощі приготування Мохіто в домашніх умовах.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мохіто" (на 100 грам)

  • Білки0.4 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи13.2 гр.
  • Калорії91 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Такий напій, як Мохіто, народився в Гавані, але особливої ​​популярності набув в США, а вже звідти почав подорож по всіх країнах світу. Дані коктейлі бувають безалкогольними і з додаванням алкоголю, хоча і ті й інші мають однаково дуже приємний смак, і навіть різкий алкогольний характер не присутній. Тим більше, що знаменитий коктейль Мохіто не вимагає унікальних інгредієнтів, тобто, склад його з доступних компонентів, та й процес приготування простий. Мохіто, як ви напевно здогадалися, - це суміш рому, цукру, соку лайма, листя м'яти і клубної газованої води. У нашій версії ми замінимо цукор на мед. І рецепт Мохіто, яким ми ділимося з вами сьогодні, включає в себе всі ці предмети. Це смачно, легко, освіжаюче і вийде кращий Мохіто! Ще ми настійно рекомендуємо вам використовувати свіжі лайми, а не упакований сік, тоді в готовому напої ви напевне помітите більш яскравий аромат зі свіжим лаймом.

Крок - 1
02

Справжній Мохіто, який дійсно схожий на кубинський, використовує білий ром. Він має більш солодкий, тонкий смак, а темні роми, витримані довше, мають більш сміливий аромат. Щоб зробити кращий Мохіто, беремо високий келих, викладаємо в нього вимите свіже листя м'яти. Додаємо чайну ложку меду і видавлюємо сік лайма. Для того, щоб м'яко натиснути листя м'яти і випустити з них натуральні масла і аромат, використовуємо спеціальну ложку, так звану, растяпку.

Крок - 2
03

Потім додаємо білий ром, який є важливим інгредієнтом для коктейлю, і використавши ложку для коктейлю, перемішуємо все разом і переконуємося, що мед повністю розчинився в соку лайма і ромі.

Крок - 3
04

Далі наповнюємо склянку кубиками льоду, поки він не наповниться, а потім доливаємо його газованою водою. В кінці додаємо свіжу гілочку м'яти, вставляємо трубочку для коктейлів і насолоджуємося кращим рецептом Мохіто.

Крок - 4

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Салат цезар з морепродуктів - покроковий рецепт, фото 1 Салат цезар з морепродуктів 55 6 3 з 5 - детальніше -
Фруктовий смузі з м’ятою - покроковий рецепт, фото 1 Фруктовий смузі з м’ятою 30 1 2 з 5 - детальніше -
Домашні картопляні чіпси - покроковий рецепт, фото 1 Домашні картопляні чіпси 25 1 2 з 5 - детальніше -