Укр
Рус
thermomix thermomix
Млинці Випічка Українська кухня

Млинці на молоці

( 5.0000 5 51 1 оцінка)
15 хвилинпорцій - 4складність - 2 з 5
Млинці на молоці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня, Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік, Масниця

Актуальні рецепти: Зима

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: На сковороді

опис

Млинці - це унікальна страва, яку до столу можна подавати як головну або закуску, а також порадувати рідних в якості солодкої випічки. Ми хочемо вам запропонувати рецепт приготування традиційних млинців на молоці, які точно підійдуть по всім вище перерахованим критеріям.

Інгредієнти

  • Масло рослинне 2 ст.л
  • Сіль 1/2 ч.л
  • Молоко 1 скл.
  • Яйце 3 шт.
  • Борошно 1 скл.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    У глибоку ємність (в таку, де зручно буде збовтувати основу для майбутньої страви) по черзі розбийте курячі яйця. Краще, коли яйця будуть домашні, адже вони мають більш насичений відтінок жовтка, а це посприяє і в придбанні кращого забарвлення і смаку самих млинців.

    Крок - 1
  2. 02

    За допомогою міксера або ж звичайного кухонного вінчика збийте курячі яйця, до однорідної рідкої маси.

    Крок - 2
  3. 03

    Потім залийте в миску до збитих яєць частину високої жирності молока (тут теж краще, якщо продукт буде домашнього приготування) і ще трохи збовтайте.

    Крок - 3
  4. 04

    Далі засипте в ємність просіяне борошно і трохи присоліть. Можна вимішувати майбутнє тісто декількома способами. Можете борошно засипати в яєчно-молочну суміш всю відразу, а потім довго збивати, до появи потрібної маси. Або ж засипайте борошно в ємність поступово, паралельно збиваючи міксером і утворюючи необхідне рідке тісто.

    Крок - 4
  5. 05

    В даному випадку засипте в миску відразу всю муку і збивайте, до утворення не дуже густої суміші. Потім долийте в ємність другу частину молока, додайте трохи рослинного масла і продовжуйте збивати, до однорідної більш рідкої маси. Дайте трохи постояти утвореному рідкому тісту.

    Крок - 5
  6. 06

    А тепер помістіть неглибоку сковорідку (набагато краще, якщо є спеціальна сковорода для млинців) на плиту, змастіть її тонким шаром рослинного масла і добре прогрійте.

    Крок - 6
  7. 07

    Далі за допомогою ополоника або великої мірної ложки залийте в прогріту сковорідку, раніше підготовлене і настояне рідке тісто, рівномірно розподіливши тонким шаром по всьому дну.

    Крок - 7
  8. 08

    Випікайте майбутній млинець близько однієї хвилини, а потім, коли побачите, що рідкого тіста в сковорідці не залишилося зовсім, і утворилася легка кірка, переверніть млинець на іншу сторону і запікайте ще менше хвилини.

    Крок - 8
  9. 09

    Продовжуйте процес випікання до закінчення всього тіста. А потім викладіть рум'яні млинці на молоці в красиве блюдо і подавайте зі всілякими солодкими або солоними добавками, які вам до смаку.

    Крок - 9

Оцінити рецепт