Млинці - це унікальна страва, яку до столу можна подавати як головну або закуску, а також порадувати рідних в якості солодкої випічки. Ми хочемо вам запропонувати рецепт приготування традиційних млинців на молоці, які точно підійдуть по всім вище перерахованим критеріям.
У глибоку ємність (в таку, де зручно буде збовтувати основу для майбутньої страви) по черзі розбийте курячі яйця. Краще, коли яйця будуть домашні, адже вони мають більш насичений відтінок жовтка, а це посприяє і в придбанні кращого забарвлення і смаку самих млинців.
За допомогою міксера або ж звичайного кухонного вінчика збийте курячі яйця, до однорідної рідкої маси.
Потім залийте в миску до збитих яєць частину високої жирності молока (тут теж краще, якщо продукт буде домашнього приготування) і ще трохи збовтайте.
Далі засипте в ємність просіяне борошно і трохи присоліть. Можна вимішувати майбутнє тісто декількома способами. Можете борошно засипати в яєчно-молочну суміш всю відразу, а потім довго збивати, до появи потрібної маси. Або ж засипайте борошно в ємність поступово, паралельно збиваючи міксером і утворюючи необхідне рідке тісто.
В даному випадку засипте в миску відразу всю муку і збивайте, до утворення не дуже густої суміші. Потім долийте в ємність другу частину молока, додайте трохи рослинного масла і продовжуйте збивати, до однорідної більш рідкої маси. Дайте трохи постояти утвореному рідкому тісту.
А тепер помістіть неглибоку сковорідку (набагато краще, якщо є спеціальна сковорода для млинців) на плиту, змастіть її тонким шаром рослинного масла і добре прогрійте.
Далі за допомогою ополоника або великої мірної ложки залийте в прогріту сковорідку, раніше підготовлене і настояне рідке тісто, рівномірно розподіливши тонким шаром по всьому дну.
Випікайте майбутній млинець близько однієї хвилини, а потім, коли побачите, що рідкого тіста в сковорідці не залишилося зовсім, і утворилася легка кірка, переверніть млинець на іншу сторону і запікайте ще менше хвилини.
Продовжуйте процес випікання до закінчення всього тіста. А потім викладіть рум'яні млинці на молоці в красиве блюдо і подавайте зі всілякими солодкими або солоними добавками, які вам до смаку.
Випадкові рецепти