Млинці на кефірі виходять ніжними і пористими. Але їх можна зробити не просто смачними, а ще й ефектними. Пропонуємо рецепт красивих смугастих млинчиків на кефірі. Завдяки незвичайному зовнішньому вигляду така випічка дуже подобається дітям. При цьому заварні домашні млинці виходять ніжними, повітряними, не гумовими і дуже смачними.
Яйця вимийте, просушіть і вбийте в миску для змішування. Всипте цукор і сіль, влийте рослинне масло і перемішайте інгредієнти вінчиком до однорідності.
В отриману суміш влийте кефір кімнатної температури і знову ретельно перемішайте.
Просійте в загальну масу половину пшеничного борошна, всипте соду і вимісіть вінчиком однорідне рідке тісто (консистенція, як у сметани).
Закип'ятіть в каструлі воду, влийте окріп в тісто (це активує соду, і вона почне вирувати) і знову добре перемішайте.
Просійте в заварену масу борошно, що залишилося і повторно вимісіть. Від отриманого тіста відлийте приблизно 1/3, всипте туди какао і перемішайте до однорідності.
Перелийте шоколадне тісто в пластикову пляшку з дозатором. Розігрійте на плиті сковороду і тонким шаром вилийте на неї звичайне млинцеве тісто. Поки воно ще не зчепилося, шоколадним тестом намалюйте зверху спіраль.
Смажте млинці з обох сторін до рум'яної. Готові млинці викладайте стопкою на тарілку смугастою стороною вгору.
Коли спечете всі звичайні млинці на кефірі, згорніть їх трикутниками і подавайте на стіл зі сметаною, медом, варенням, сиропом або будь-яким соусом на ваш смак. Страва виходить оригінальною, красивою і дивно смачною. Смачного!
Випадкові рецепти