Укр
Рус
thermomix thermomix
Млинці Випічка Російська кухня

Млинці зі шпинатом

45 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Млинці зі шпинатом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: Масниця

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: На сковороді

опис

Сьогодні поділимося рецептом - як приготувати красиві, оригінальні млинці зеленого кольору. Шпинат часто застосовується в кулінарії в якості природного і натурального барвника. Він добре зафарбовує тісто, надаючи йому приємний зелений колір. Такі млинці можна подавати як окремо, так і наповнити їх начинкою на ваш розсуд.

Інгредієнти

  • Оливкова олія 1 ст.л
  • Вода 200 мл.
  • Молоко 250 мл.
  • Борошно пшеничне 250 г.
  • Яйця перепелині 3 шт.
  • Шпинат 100 г.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Сполосніть шпинат під проточною холодною водою. Промокніть залишки вологи паперовим рушником або добре струсіть листя. Покладіть свіжий шпинат у високу склянку для погружного блендера.

    Крок - 1
  2. 02

    З'єднайте в окремій ємності молоко і воду. Налийте частину суміші в стакан до листя шпинату. Використовуючи погружний блендер з ручним керуванням, перебийте шпинат до однорідної маси.

    Крок - 2
  3. 03

    Вилийте шпинатну масу у велику, глибоку миску. Вона повинна бути настільки глибокою, щоб під час змішування інгредієнтів вони не розбризкувались по кухні. Потім додайте яйця, оливкову олію або можете замінити її нерафінованою, щоб не змінився смак млинців. Масло додається в тісто потім, щоб під час смаження млинця не змащувати постійно сковороду, вони і так не будуть приставати.

    Крок - 3
  4. 04

    Далі вилийте, до інгредієнтів в мисці, решту змішаного молока з водою. Найчастіше в приготуванні млинців використовується пшеничне борошно. І чим вище її сорт, тим краще, ніжніше і легше будуть млинці. Наостанок висипте просіяне борошно в красивого зеленого кольору масу.

    Крок - 4
  5. 05

    Всі інгредієнти в мисці для тіста перемішайте, використовуючи міксер. Перемішуйте на середній швидкості, щоб об'єднати продукти і поки маса не стане однорідною, гладкою без грудочок. Залиште тісто при кімнатній температурі на 10 хвилин.

    Крок - 5
  6. 06

    Смажити млинці бажано на млинцевій сковороді. Поставте її на плиту і гарненько розігрійте. Перш ніж налити тісто на сковороду, перемішайте його, борошно має властивість осідати. Для наливання використовуйте невеликий ополоник, щоб вам було зручніше відміряти кількість тіста. Наберіть ополоником тісто і вилийте на розігріту сковороду стільки, щоб воно покрило повністю дно тонким шаром.

    Крок - 6
  7. 07

    Через 30 секунд переверніть млинець і почекайте ще 30 секунд, щоб підсмажити його трохи і з іншого боку. Щоб перевертати млинці, використовуйте плоску лопатку або перевертайте перевіреним методом.

    Крок - 7
  8. 08

    Млинці зі шпинатом викладайте на тарілку, перед подачею можете скласти їх в трикутники, наповнити вершковим сиром. Смачного.

    Крок - 8

Оцінити рецепт