Сьогодні поділимося рецептом - як приготувати красиві, оригінальні млинці зеленого кольору. Шпинат часто застосовується в кулінарії в якості природного і натурального барвника. Він добре зафарбовує тісто, надаючи йому приємний зелений колір. Такі млинці можна подавати як окремо, так і наповнити їх начинкою на ваш розсуд.
Сполосніть шпинат під проточною холодною водою. Промокніть залишки вологи паперовим рушником або добре струсіть листя. Покладіть свіжий шпинат у високу склянку для погружного блендера.
З'єднайте в окремій ємності молоко і воду. Налийте частину суміші в стакан до листя шпинату. Використовуючи погружний блендер з ручним керуванням, перебийте шпинат до однорідної маси.
Вилийте шпинатну масу у велику, глибоку миску. Вона повинна бути настільки глибокою, щоб під час змішування інгредієнтів вони не розбризкувались по кухні. Потім додайте яйця, оливкову олію або можете замінити її нерафінованою, щоб не змінився смак млинців. Масло додається в тісто потім, щоб під час смаження млинця не змащувати постійно сковороду, вони і так не будуть приставати.
Далі вилийте, до інгредієнтів в мисці, решту змішаного молока з водою. Найчастіше в приготуванні млинців використовується пшеничне борошно. І чим вище її сорт, тим краще, ніжніше і легше будуть млинці. Наостанок висипте просіяне борошно в красивого зеленого кольору масу.
Всі інгредієнти в мисці для тіста перемішайте, використовуючи міксер. Перемішуйте на середній швидкості, щоб об'єднати продукти і поки маса не стане однорідною, гладкою без грудочок. Залиште тісто при кімнатній температурі на 10 хвилин.
Смажити млинці бажано на млинцевій сковороді. Поставте її на плиту і гарненько розігрійте. Перш ніж налити тісто на сковороду, перемішайте його, борошно має властивість осідати. Для наливання використовуйте невеликий ополоник, щоб вам було зручніше відміряти кількість тіста. Наберіть ополоником тісто і вилийте на розігріту сковороду стільки, щоб воно покрило повністю дно тонким шаром.
Через 30 секунд переверніть млинець і почекайте ще 30 секунд, щоб підсмажити його трохи і з іншого боку. Щоб перевертати млинці, використовуйте плоску лопатку або перевертайте перевіреним методом.
Млинці зі шпинатом викладайте на тарілку, перед подачею можете скласти їх в трикутники, наповнити вершковим сиром. Смачного.
Випадкові рецепти