Укр
Рус
Млинці Випічка Російська кухня

Млинці тонкі

( 5.0000 5 55 5 оцінок)
965 - переглядів
55 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Млинці тонкі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: На сковороді

опис

У кожного народу є свої багаті традиції, в тому числі і в приготуванні різноманітних страв, і кухня кожного народу багата традиційними першими стравами, випічкою або десертами. У слов'янській кухні традиційними вважаються млинці, причому різновид їх настільки великий, що можна пекти їх кожен раз по-новому. Я не сумніваюся в тому, що багато хто з вас вміють чудово пекти млинці і, найімовірніше, не потребують моїх радах, але мені все ж хочеться запропонувати вам свій трохи незвичайний рецепт. Спробуйте приготувати млинці тонкі, слідуючи моїм рекомендаціям, і вам захочеться готувати їх знову і знову.

Інгредієнти

  • Яйце 4 шт.
  • Масло рослинне 1/2 скл.
  • Сіль 1 щіп.
  • Газована вода 1 скл.
  • Молоко 1 скл.
  • Борошно 2 ст.л
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Звичайно, завжди, починаючи готувати млинці, будь-яка господиня переживає як зуміти приготувати млинці тонкими, але при цьому міцними. Я хочу відкрити вам трохи секретів. Хоча в млинці легко може використовуватися і вівсяна, і гречана мука, але найкраще, звичайно, взяти пшеничну. А ще, щоб млинці мали ніжну текстуру, потрібно просіяти борошно кілька разів. Отже, засипаємо борошно в глибоку посудину і вливаємо молоко. Сюди ж доливаємо газовану воду.

Крок - 1
02

Тепер додаємо рослинне масло, це потрібно зробити обов'язково, щоб наші млинці під час смаження не липли до сковороди. Після цього посипаємо сіллю і вбиваємо курячі яйця, причому, свіжі і бажано, домашні. Від цього залежить не тільки смак млинців, а й гарний зовнішній вигляд.

Крок - 2
03

Тепер беремо міксер і змішуємо наше тісто для млинців в однорідну масу, без грудочок, і по консистенції нагадуючу рідку сметану.

Крок - 3
04

Ну, ось і все, тісто готове, можна братися за випікання наших млинців. Для цього нам знадобиться сковорідка з ручкою, так набагато зручніше, і черпак. Ставимо на плиту сковорідку і добре розігріваємо. Потім набираємо в черпак готове тісто і наповнюємо їм сковороду, яку трохи нахиляємо, наливаючи в центр тісто.

Крок - 4
05

Робимо сковорідкою легкі різнобічні нахили і обертання, щоб тісто рівномірно розподілилося по всій поверхні сковорідки, і робити це набагато легше у висячому положенні. Обсмажуємо млинці на середньому вогні пару хвилин до рум'яності, а потім перевертаємо за допомогою кулінарної лопатки. Проробляємо цю процедуру досить акуратно, адже млинці тонкі, тому потрібно постаратися не порвати.

Крок - 5
06

Готовий рум'яний млинець знімаємо з пательні на тарілку і наливаємо наступний. Коли використаємо все тісто, готові млинці можна сміливо подавати до столу. У них дуже добре загортати сир або грибну начинку, м'ясо або ікру, а можливо просто полити їх соусом або шоколадом.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Профитроли со сливками - покроковий рецепт, фото 1 Профитроли со сливками 65 4 3 з 5 - детальніше -
Лагман по татарски - покроковий рецепт, фото 1 Лагман по татарски 95 4 3 з 5 - детальніше -
Рыбные котлеты в духовке - покроковий рецепт, фото 1 Рыбные котлеты в духовке 55 3 3 з 5 - детальніше -