Укр
Рус
thermomix thermomix
Млинці Випічка Російська кухня

Млинці прості

896 - переглядів
45 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Млинці прості - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: На сковороді

опис

Чомусь усі вважають, що якщо млинці - то обов'язково Масляна. Начебто просто у вихідний день або навіть будь-яке ранкове чаювання не хочеться побалувати себе і свою сім'ю смачними млинцями. Різновидів млинців дуже багато: вони можуть бути як з пшеничного борошна, так і гречаного або вівсяного, і в тому числі кукурудзяними і гороховими. Готуються млинці і на воді, і на кефірі або сметані, можуть бути з начинкою і без, але найлегші і швидкі в приготуванні - млинці прості, рецепт яких стане в нагоді кожній, навіть найдосвідченішій господині. Візьміть собі на замітку наш рецепт, який вас ніколи не підведе.

Інгредієнти

  • Борошно вівсяне 1 скл.
  • Яйце 1 шт.
  • Молоко 1 скл.
  • Оливкова олія 6 ст.л
  • Цукор 1 щіп.
  • Сіль 1 щіп.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Заздалегідь просійте пшеничну муку, щоб позбавиться в ній від жучків і інших ненавмисно потрапивших в неї домішок. Також просіювання насичує борошно киснем і в тісті буде менше утворюватися грудочок. Насипте потрібну кількість борошна в глибоку миску, в ній набагато зручніше працювати вінчиком, блендером або іншою погружною технікою для перемішування.

    Крок - 1
  2. 02

    До борошна вбийте велике яйце. Яйця потрібні в тісті для зв’язки всіх компонентів (без яєць теж готують млинці, але готувати їх набагато складніше). Кількість яєць в млинцевому тісіт теж грає свою роль - чим більше, тим краще зв’язка, але не переборщіть. Якщо яєць занадто багато, млинці вийдуть ламкими і жорсткими, а смак буде схожий на омлет.

    Крок - 2
  3. 03

    Потім додайте до борошна і яйця ложку оливкової олії, вона потрібна в тісті, щоб млинці в час смаження не приставали до сковороди.

    Крок - 3
  4. 04

    І залийте все молоком кімнатної температури. Перемішайте інгредієнти вінчиком до однорідного стану, щоб тісто вийшло гладким і без грудочок. Трохи посоліть тісто, і додайте цукор. Знову все перемішайте, поки не розчиняться сіль і цукор. Можете спробувати тісто і додати ще трохи цукру, воно повинно бути солодкуватим.

    Крок - 4
  5. 05

    Якщо ви готуєте млинці, щоб наповнити їх солодкою начинкою, додайте більше цукру, якщо ж начинка буде солоної - цукру знадобитися зовсім трохи. Поставте на плиту млинцеву сковороду і розігрійте її на невеликому вогні. Капніть невелику кількість оливкової олії на сковороду і розмажте її по всій поверхні серветкою або використовуючи силіконовий пензлик.

    Крок - 5
  6. 06

    Ополоником налийте тісто на розігріту сковорідку, нахиляючи її в різні боки, розподіліть тісто по всій поверхні. Кількість тіста для одного млинця залежить від діаметра сковороди, на якій ви їх готуєте.

    Крок - 6
  7. 07

    Перевертайте млинці лопаткою або іншим зручним для вас способом. Смажте млинці приблизно по 20-30 секунд з кожної сторони. Готові прості млинці застосуєте за призначенням. Приємного.

    Крок - 7

Оцінити рецепт