Чомусь усі вважають, що якщо млинці - то обов'язково Масляна. Начебто просто у вихідний день або навіть будь-яке ранкове чаювання не хочеться побалувати себе і свою сім'ю смачними млинцями. Різновидів млинців дуже багато: вони можуть бути як з пшеничного борошна, так і гречаного або вівсяного, і в тому числі кукурудзяними і гороховими. Готуються млинці і на воді, і на кефірі або сметані, можуть бути з начинкою і без, але найлегші і швидкі в приготуванні - млинці прості, рецепт яких стане в нагоді кожній, навіть найдосвідченішій господині. Візьміть собі на замітку наш рецепт, який вас ніколи не підведе.
Заздалегідь просійте пшеничну муку, щоб позбавиться в ній від жучків і інших ненавмисно потрапивших в неї домішок. Також просіювання насичує борошно киснем і в тісті буде менше утворюватися грудочок. Насипте потрібну кількість борошна в глибоку миску, в ній набагато зручніше працювати вінчиком, блендером або іншою погружною технікою для перемішування.
До борошна вбийте велике яйце. Яйця потрібні в тісті для зв’язки всіх компонентів (без яєць теж готують млинці, але готувати їх набагато складніше). Кількість яєць в млинцевому тісіт теж грає свою роль - чим більше, тим краще зв’язка, але не переборщіть. Якщо яєць занадто багато, млинці вийдуть ламкими і жорсткими, а смак буде схожий на омлет.
Потім додайте до борошна і яйця ложку оливкової олії, вона потрібна в тісті, щоб млинці в час смаження не приставали до сковороди.
І залийте все молоком кімнатної температури. Перемішайте інгредієнти вінчиком до однорідного стану, щоб тісто вийшло гладким і без грудочок. Трохи посоліть тісто, і додайте цукор. Знову все перемішайте, поки не розчиняться сіль і цукор. Можете спробувати тісто і додати ще трохи цукру, воно повинно бути солодкуватим.
Якщо ви готуєте млинці, щоб наповнити їх солодкою начинкою, додайте більше цукру, якщо ж начинка буде солоної - цукру знадобитися зовсім трохи. Поставте на плиту млинцеву сковороду і розігрійте її на невеликому вогні. Капніть невелику кількість оливкової олії на сковороду і розмажте її по всій поверхні серветкою або використовуючи силіконовий пензлик.
Ополоником налийте тісто на розігріту сковорідку, нахиляючи її в різні боки, розподіліть тісто по всій поверхні. Кількість тіста для одного млинця залежить від діаметра сковороди, на якій ви їх готуєте.
Перевертайте млинці лопаткою або іншим зручним для вас способом. Смажте млинці приблизно по 20-30 секунд з кожної сторони. Готові прості млинці застосуєте за призначенням. Приємного.
Випадкові рецепти