Думаю, не варто навіть замислюватися про те, з яких часів млинці стали традиційною стравою слов'янських народів, адже без цих ласощів не обходиться ранкове чаювання у багатьох будинках. Так як ця страва є брендом, навчитися гідно його готувати - мрія кожної господині. Рецептів приготування млинців величезна кількість: від дріжджових до тонких і ажурних. Саме такі мереживні млинці я і хочу вам запропонувати спробувати. Але наш рецепт трохи не звичайний і цікавий. На перший погляд вам здасться все до банальності простою, особливо набір продуктів, але завдяки одному секретному інгредієнту, отримаєте в результаті дуже ніжні млинці на молоці і окропі.
Такі млинці виходять дуже смачними, тоненькими і еластичними. До того ж смажити їх одне задоволення, через те, що вони не прилипають до сковороди і не рвуться. Тому буквально за півгодини можна легко приготувати млинці на велику компанію. Основним і самим потрібним інгредієнтом для випічки млинців є мука. У нашому рецепті ми будемо використовувати пшеничну муку, причому вищого сорту. У глибоку миску засипаємо потрібну кількість борошна і додаємо ванільний цукор.
Млинці настільки універсальна випічка, що в них можна додати всілякі приправи, зокрема, корицю, що ми і робимо, а ще підсипаємо цукор.
Тепер вбиваємо сюди ж курячі яйця, краще домашні, так як вони смачніші і з яскраво-жовтими жовтками. Ще до цих продуктів додаємо молоко і кип'ячену воду, хоча трохи остигнулу.
Починаємо змішувати тісто і краще це робити міксером, щоб воно вийшло без грудочок, адже вручну тісто збивається трохи довше. Коли інгредієнти змішані в однорідну масу вливаємо трохи рослинного масла і ще трохи збиваємо міксером до консистенції як у рідкої сметани.
Тепер приготоване для млинців тісто залишаємо на 5-10 хвилин і тільки після цього приступимо до випікання млинців. Ставимо на плиту сковорідку, краще чавунну або з антипригарною поверхнею, щоб млинці не приставали, розігріваємо. Потім наливаємо ополоником приготоване тісто і розподіляємо по всій поверхні. Підсмажуємо до рум'яності і перевертаємо.
Таким чином випікаємо наші млинці на молоці і окропі і залишаємо трохи охолонути, а самі готуємо начинку. В окрему посудину кладемо сир, тільки досить м'який і не розсипчастий.
Додаємо натуральний йогурт і ванільний цукор. Посипаємо цукровою пудрою і добре перемішуємо. Накладаємо приготовлену сирну начинку на млинець і звертаємо конвертиком. Смачний десерт до чаювання готовий. Насолоджуйтесь!
Випадкові рецепти