Масляна - це одне з найпопулярніших традиційних святкувань у наших краях, і незмінним атрибутом цих народних гулянь є млинці. Існує просто неймовірна кількість рецептів приготування млинців на будь-який смак, у кожної господині є свої кулінарні секрети. Ми теж не залишаємося осторонь і приготували для вас простий рецепт млинців на Масляну, за яким ви зможете по-швидкому спекти млинці, порадувавши своїх домочадців.
Відразу хочу зауважити, для того, щоб тісто вийшло хорошим і всі інгредієнти якісно з'єдналися, вони повинні бути кімнатної температури, ні в якому разі не холодними. Для цього яйця з холодильника потрібно дістати не менше, ніж за півгодини, а молоко, яке будемо використовувати, можна трохи підігріти. Отже, беремо яйце і розбиваємо його в глибоку посудину.
Потім додаємо туди просіяне борошно, ну, щоб не було грудочок, і засипаємо какао-порошок.
Тепер вливаємо підігріте молоко і додаємо трохи води кімнатної температури. Ще додаємо оливкову олію, це для того, щоб тісто було еластичним, а млинці не приставали до сковороди.
Тепер, коли всі інгредієнти в зборі, змішуємо все віночком в однорідну масу. Тісто має бути без грудок, однорідним, по консистенції нагадувати рідку сметану. До речі, приготоване тісто залишаємо постояти в теплому місці хвилин 20, щоб млинці не були гумовими і добре переверталися.
І ще, сковорідку, на якій будемо пекти млинці, потрібно добре прогріти, перш ніж наповнювати тістом, інакше вони можуть прилипати. Вливаємо в сковорідку трохи оливкового масла і за допомогою серветки розмазуємо рівномірно.
Тепер наливаємо ополоником приготоване тісто і, обертаючи сковорідку, розподіляємо по всій поверхні. Перевертаємо млинець, підкинувши його в повітрі злегка або ж акуратно виконавши цю процедуру спеціальною лопаткою.
Витримавши ще на сковорідці кілька секунд, знімаємо і викладаємо на тарілку. Таким чином печемо млинці, використавши все приготоване тісто. Для подачі використовуємо начинку з будь-якого ягідного джему. Викладаємо на розгорнутий млинець начинку, звертаємо його трикутником і посипаємо просіяною цукровою пудрою. Перед подачею млинці на Масляну прикрашаємо листочками м'яти.
Випадкові рецепти