Укр
Рус
thermomix thermomix
Млинці Випічка Російська кухня

Млинці на Масляну

50 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Млинці на Масляну - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: Масниця

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: На сковороді

опис

Масляна - це одне з найпопулярніших традиційних святкувань у наших краях, і незмінним атрибутом цих народних гулянь є млинці. Існує просто неймовірна кількість рецептів приготування млинців на будь-який смак, у кожної господині є свої кулінарні секрети. Ми теж не залишаємося осторонь і приготували для вас простий рецепт млинців на Масляну, за яким ви зможете по-швидкому спекти млинці, порадувавши своїх домочадців.

Інгредієнти

  • Яйце 1 шт.
  • Молоко 300 мл.
  • Вода 100 мл.
  • Какао 1 1/2 ст.л
  • Борошно 4 ст.л
  • Оливкова олія 1 ст.л

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Відразу хочу зауважити, для того, щоб тісто вийшло хорошим і всі інгредієнти якісно з'єдналися, вони повинні бути кімнатної температури, ні в якому разі не холодними. Для цього яйця з холодильника потрібно дістати не менше, ніж за півгодини, а молоко, яке будемо використовувати, можна трохи підігріти. Отже, беремо яйце і розбиваємо його в глибоку посудину.

    Крок - 1
  2. 02

    Потім додаємо туди просіяне борошно, ну, щоб не було грудочок, і засипаємо какао-порошок.

    Крок - 2
  3. 03

    Тепер вливаємо підігріте молоко і додаємо трохи води кімнатної температури. Ще додаємо оливкову олію, це для того, щоб тісто було еластичним, а млинці не приставали до сковороди.

    Крок - 3
  4. 04

    Тепер, коли всі інгредієнти в зборі, змішуємо все віночком в однорідну масу. Тісто має бути без грудок, однорідним, по консистенції нагадувати рідку сметану. До речі, приготоване тісто залишаємо постояти в теплому місці хвилин 20, щоб млинці не були гумовими і добре переверталися.

    Крок - 4
  5. 05

    І ще, сковорідку, на якій будемо пекти млинці, потрібно добре прогріти, перш ніж наповнювати тістом, інакше вони можуть прилипати. Вливаємо в сковорідку трохи оливкового масла і за допомогою серветки розмазуємо рівномірно.

    Крок - 5
  6. 06

    Тепер наливаємо ополоником приготоване тісто і, обертаючи сковорідку, розподіляємо по всій поверхні. Перевертаємо млинець, підкинувши його в повітрі злегка або ж акуратно виконавши цю процедуру спеціальною лопаткою.

    Крок - 6
  7. 07

    Витримавши ще на сковорідці кілька секунд, знімаємо і викладаємо на тарілку. Таким чином печемо млинці, використавши все приготоване тісто. Для подачі використовуємо начинку з будь-якого ягідного джему. Викладаємо на розгорнутий млинець начинку, звертаємо його трикутником і посипаємо просіяною цукровою пудрою. Перед подачею млинці на Масляну прикрашаємо листочками м'яти.

    Крок - 7

Оцінити рецепт