Укр
Рус
Млинці Випічка Російська кухня

Млинці на Масляну

( 4.8333 4 56 6 оцінок)
970 - переглядів
50 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Млинці на Масляну - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: Масниця

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: На сковороді

опис

Масляна - це одне з найпопулярніших традиційних святкувань у наших краях, і незмінним атрибутом цих народних гулянь є млинці. Існує просто неймовірна кількість рецептів приготування млинців на будь-який смак, у кожної господині є свої кулінарні секрети. Ми теж не залишаємося осторонь і приготували для вас простий рецепт млинців на Масляну, за яким ви зможете по-швидкому спекти млинці, порадувавши своїх домочадців.

Інгредієнти

  • Яйце 1 шт.
  • Молоко 300 мл.
  • Вода 100 мл.
  • Какао 1 1/2 ст.л
  • Борошно 4 ст.л
  • Оливкова олія 1 ст.л
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Відразу хочу зауважити, для того, щоб тісто вийшло хорошим і всі інгредієнти якісно з'єдналися, вони повинні бути кімнатної температури, ні в якому разі не холодними. Для цього яйця з холодильника потрібно дістати не менше, ніж за півгодини, а молоко, яке будемо використовувати, можна трохи підігріти. Отже, беремо яйце і розбиваємо його в глибоку посудину.

Крок - 1
02

Потім додаємо туди просіяне борошно, ну, щоб не було грудочок, і засипаємо какао-порошок.

Крок - 2
03

Тепер вливаємо підігріте молоко і додаємо трохи води кімнатної температури. Ще додаємо оливкову олію, це для того, щоб тісто було еластичним, а млинці не приставали до сковороди.

Крок - 3
04

Тепер, коли всі інгредієнти в зборі, змішуємо все віночком в однорідну масу. Тісто має бути без грудок, однорідним, по консистенції нагадувати рідку сметану. До речі, приготоване тісто залишаємо постояти в теплому місці хвилин 20, щоб млинці не були гумовими і добре переверталися.

Крок - 4
05

І ще, сковорідку, на якій будемо пекти млинці, потрібно добре прогріти, перш ніж наповнювати тістом, інакше вони можуть прилипати. Вливаємо в сковорідку трохи оливкового масла і за допомогою серветки розмазуємо рівномірно.

Крок - 5
06

Тепер наливаємо ополоником приготоване тісто і, обертаючи сковорідку, розподіляємо по всій поверхні. Перевертаємо млинець, підкинувши його в повітрі злегка або ж акуратно виконавши цю процедуру спеціальною лопаткою.

Крок - 6
07

Витримавши ще на сковорідці кілька секунд, знімаємо і викладаємо на тарілку. Таким чином печемо млинці, використавши все приготоване тісто. Для подачі використовуємо начинку з будь-якого ягідного джему. Викладаємо на розгорнутий млинець начинку, звертаємо його трикутником і посипаємо просіяною цукровою пудрою. Перед подачею млинці на Масляну прикрашаємо листочками м'яти.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Пирожное Картошка - покроковий рецепт, фото 1 Пирожное Картошка 30 4 3 з 5 - детальніше -
Холодец мясной - покроковий рецепт, фото 1 Холодец мясной 100 4 4 з 5 - детальніше -
Торт "На радость папе!" - покроковий рецепт, фото 1 Торт "На радость папе!" 85 6 3 з 5 - детальніше -
Торт из куриной печени - покроковий рецепт, фото 1 Торт из куриной печени 65 5 3 з 5 - детальніше -