Якщо замінити молоко на кефір в цьому рецепті, то майбутні млинці вийдуть набагато пишніше. У смаку млинців на кефірі теж почуються певні зміни, з'явиться легка і приємна кислинка.
Цей рецепт і відрізняється тим, що головним інгредієнтом є не молоко або вода, а кефір. З нього і починайте. Отже, в глибоку миску залийте високої жирності кефір, розбийте по черзі курячі яйця, засипте багато цукру і трохи посоліть. Потім вінчиком або за допомогою міксера збийте все, до об'єднання всіх інгредієнтів.
Далі засипте поступово в миску просіяне борошно і продовжуйте далі збивати вміст, до утворення однорідної, але не сильно густої маси без грудочок. Відставте утворене рідке тісто в тепле місце, приблизно на 20 хвилин.
Далі в не великого розміру піалу засипте харчову соду і залийте трохи теплої води, багато хто ще заливають оцет, щоб погасити соду, тоді млинці будуть більш пишними.
Перемішайте чайною ложкою вміст піали, до розчинення соди, а потім залийте цю суміш в миску з настояним рідким тестом. Долийте так само в миску трохи рослинного або оливкового масла і добре ще раз все перемішайте.
Тепер помістіть неглибоку сковорідку (є спеціальна млинцева, її можна використовувати) на плиту і добре розігрійте. Масло в сковороду годі й наливати, досить того, що влили в саме тісто.
За допомогою ополоника залийте в сковорідку порційно раніше підготовлене рідке тісто, рівномірно розподіливши по всьому дну, і випікайте майбутній млинець по 2-3 хвилини з кожного боку, до утворення золотистої скоринки.
Готові млинці на кефірі викладіть на гарне блюдо, трохи охолодіть і швидше подавайте до столу. Цю чудову випічку можна вживати в різних варіаціях, з улюбленим джемом або варенням, кисло-молочними продуктами та навіть з рибною ікрою.
Випадкові рецепти