Укр
Рус
thermomix thermomix
Млинці Випічка Російська кухня

Млинці на кефірі

946 - переглядів
35 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Млинці на кефірі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: На сковороді

опис

Якщо замінити молоко на кефір в цьому рецепті, то майбутні млинці вийдуть набагато пишніше. У смаку млинців на кефірі теж почуються певні зміни, з'явиться легка і приємна кислинка.

Інгредієнти

  • Кефір 400 мл.
  • Яйце 2 шт.
  • Цукор 2 ст.л
  • Сіль 1/2 ч.л
  • Борошно 160 г.
  • Сода 1/2 ч.л
  • Вода 2 ст.л
  • Масло рослинне 3 ст.л

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Цей рецепт і відрізняється тим, що головним інгредієнтом є не молоко або вода, а кефір. З нього і починайте. Отже, в глибоку миску залийте високої жирності кефір, розбийте по черзі курячі яйця, засипте багато цукру і трохи посоліть. Потім вінчиком або за допомогою міксера збийте все, до об'єднання всіх інгредієнтів.

    Крок - 1
  2. 02

    Далі засипте поступово в миску просіяне борошно і продовжуйте далі збивати вміст, до утворення однорідної, але не сильно густої маси без грудочок. Відставте утворене рідке тісто в тепле місце, приблизно на 20 хвилин.

    Крок - 2
  3. 03

    Далі в не великого розміру піалу засипте харчову соду і залийте трохи теплої води, багато хто ще заливають оцет, щоб погасити соду, тоді млинці будуть більш пишними.

    Крок - 3
  4. 04

    Перемішайте чайною ложкою вміст піали, до розчинення соди, а потім залийте цю суміш в миску з настояним рідким тестом. Долийте так само в миску трохи рослинного або оливкового масла і добре ще раз все перемішайте.

    Крок - 4
  5. 05

    Тепер помістіть неглибоку сковорідку (є спеціальна млинцева, її можна використовувати) на плиту і добре розігрійте. Масло в сковороду годі й наливати, досить того, що влили в саме тісто.

    Крок - 5
  6. 06

    За допомогою ополоника залийте в сковорідку порційно раніше підготовлене рідке тісто, рівномірно розподіливши по всьому дну, і випікайте майбутній млинець по 2-3 хвилини з кожного боку, до утворення золотистої скоринки.

    Крок - 6
  7. 07

    Готові млинці на кефірі викладіть на гарне блюдо, трохи охолодіть і швидше подавайте до столу. Цю чудову випічку можна вживати в різних варіаціях, з улюбленим джемом або варенням, кисло-молочними продуктами та навіть з рибною ікрою.

    Крок - 7

Оцінити рецепт