Млинці на газованій воді виходять ніжними, еластичними, а головне дуже смачними.
Візьміть велику миску, в якій зручно було б вам приготувати тісто для млинців. Висипте в неї суху суміш ванільного пудингу, яка використовується для приготування багатьох десертів. До складу сухого ванільного пудингу не входить цукор і це дає можливість самостійно контролювати його кількість. У сучасному світі дуже багато різних сухих сумішей, для приготування будь-яких десертів і не виключено, що сучасні господині хоч раз в житті набували і користувалися пакетованими сумішами.
Потім висипте до суміші ванільного пудингу просіяне борошно (для приготування млинців краще взяти борошно першого сорту - в ньому міститься велика кількість клейковини, завдяки цьому тісто з його додаванням виходить еластичним, також воно містить 2-3% висівок і вважається більш корисним).
До борошна висипте білий цукор. Раптом ви любите солодші млинці, можете додати більше цукру ніж зазначено в рецепті, але його кількість ще може залежати від того, для чого ви готуєте млинці і з якою начинкою вони будуть.
Тепер залийте сухі інгредієнти газованою водою і додайте молоко, всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури. Перемішайте вміст миски міксером на невеликій швидкості або вручну вінчиком, щоб не залишилося грудочок.
Коли все змішається, влийте до тіста рослинне масло, використовуйте рафіноване, так як воно не має запаху і не змінить смаку млинців. Знову все перемішайте. Дайте тісту постояти протягом 20-30 хвилин, потім знову перемішайте вінчиком, компоненти краще стануть взаємодіяти між собою, тісто досягне необхідної однорідності і буде краще розтікатися.
Добре розігрійте млинцеву сковороду на помірному вогні. Виливайте тісто тільки на гарячу сковороду (інакше воно може прилипнути) в такій кількості, щоб повністю покрилося дно сковороди.
Коли ви побачили, що зазолотяться краї млинчика, перевертайте його на іншу сторону. Підсмажте кілька секунд і знімайте.
Потім наливайте наступну порцію тіста і так поки воно не закінчиться. Перед кожним наливанням, перемішуйте тісто ополоником, так як воно має властивість осідати. Готові млинці на газованій воді можете зробити з солодкою сирною начинкою або подати зі сметаною.
Випадкові рецепти