Любителі східної кухні ніколи не відмовляться від порції знаменитого японського супу під назвою місо. Це дуже поживний і корисний суп, який вважається традиційною першою стравою для жителів країни висхідного сонця, і знаходить все більшу популярність в інших країнах. У наших широтах такий суп теж вживається досить часто, а господині все більше намагаються приготувати такий делікатес в домашніх умовах. Способів приготування цієї страви існує багато, але основа залишається незмінною. Представляємо вам відмінний рецепт класичного супу місо, за допомогою якого ви без проблем приготуєте прекрасну екзотичну страву і подаруйте масу задоволення своїм домочадцям. Відразу потрібно зазначити, що суп цього виду за класичним рецептом готується в домашніх умовах зовсім просто, але для цього потрібно запастися деякими цікавими продуктами. На щастя, сьогодні всі вони є в наявності в супермаркетах, і їх легко можна знайти в азіатських відділах.
Отже, готується класичний суп місо на основі рибного бульйону, який називається даші. Продаються готові бульйони в сухому вигляді, які можна просто розчинити в гарячій воді. Але можна приготувати такий бульйон самостійно. У нашому рецепті використовуються сушені анчоуси. Рибку краще помістити в спеціальний мішечок, який теж можна придбати в магазині. Це потрібно для того, щоб бульйон був прозорим без частинок риби. Поки готується рибний відвар, займемося підготовкою інших інгредієнтів.
Невеликий качан молодої пекінської капусти миємо, розрізаємо навпіл, а потім крупно нарізаємо. Після цього чистимо від лушпиння цибулину, після чого нарізаємо її тоненькою соломкою.
Ще один компонент, який входить до складу класичного супу місо, це гриби енокі. Це цікавий вид грибів, у яких довгі тоненькі ніжки і маленькі шапочки. Ці гриби широко використовуються в східній кулінарії, їх кладуть в салати і навіть їдять сирими. Ретельно промиваємо енокі під проточною водою, відрізаємо корінці, потім перерізуємо наш букетик навпіл або на три частини, а потім поділяємо на невеликі порції.
Далі миємо зелену цибулю і дрібно нарізаємо її, включаючи білу частину. Зубчики часнику чистимо від лушпиння і подрібнюємо ножем або ж пропускаємо через чеснокодавку.
І звичайно ж, такий суп важко уявити без сиру тофу. Це соєвий сир, в якому не містяться молочні продукти. Тофу вважається найпопулярнішим сиром в Японії і Китаї, а також від нього просто у захваті сидять на дієті і вегетаріанці. Але головною перевагою сиру тофу є те, що він завжди підкреслює смак будь-якої страви, в якій знаходиться, хоча сам по собі не має яскраво вираженого смаку і аромату. Загалом, тофу - це справжня знахідка для кулінарів, і в супі місо він виглядає просто чудово. Сир ми просто нарізаємо кубиками або ж, як в нашому рецепті, нарізаємо його крупно.
Отже, після того, як наш рибний бульйон повариться хвилин 15, додаємо в каструлю капусту, цибулю і часник.
Також одним з головних інгредієнтів супу є паста місо. Приготувати її в домашніх умовах практично неможливо, але вона продається в магазинах. І досить додати в суп столову ложку пасти, попередньо розмочивши її в невеликій кількості цього ж бульйону. Ми залишаємо нашу страву покипіти ще хвилин п'ять, а потім кидаємо червоний мелений перець і додаємо гриби.
В кінці відправляємо в суп тофу і зелену цибулю, залишаємо вміст покипіти ще хвилин 7-10 і знімаємо з вогню. Готовий суп місо в класичному варіанті виглядає вельми яскраво і апетитно, видає незвичайний аромат і також приємно порадує вас своїм оригінальним насиченим смаком.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти