Укр
Рус
Місо Другі страви Корейська кухня

Місо суп класичний

( 4.9655 4 529 29 оцінок)

3334 - переглядів
30 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Місо суп класичний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Корейська кухня, Японська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Любителі східної кухні ніколи не відмовляться від порції знаменитого японського супу під назвою місо. Це дуже поживний і корисний суп, який вважається традиційною першою стравою для жителів країни висхідного сонця, і знаходить все більшу популярність в інших країнах. У наших широтах такий суп теж вживається досить часто, а господині все більше намагаються приготувати такий делікатес в домашніх умовах. Способів приготування цієї страви існує багато, але основа залишається незмінною. Представляємо вам відмінний рецепт класичного супу місо, за допомогою якого ви без проблем приготуєте прекрасну екзотичну страву і подаруйте масу задоволення своїм домочадцям. Відразу потрібно зазначити, що суп цього виду за класичним рецептом готується в домашніх умовах зовсім просто, але для цього потрібно запастися деякими цікавими продуктами. На щастя, сьогодні всі вони є в наявності в супермаркетах, і їх легко можна знайти в азіатських відділах.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Місо суп класичний" (на 100 грам)

  • Білки4.5 гр.
  • Жири1.4 гр.
  • Вуглеводи2.8 гр.
  • Калорії46 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, готується класичний суп місо на основі рибного бульйону, який називається даші. Продаються готові бульйони в сухому вигляді, які можна просто розчинити в гарячій воді. Але можна приготувати такий бульйон самостійно. У нашому рецепті використовуються сушені анчоуси. Рибку краще помістити в спеціальний мішечок, який теж можна придбати в магазині. Це потрібно для того, щоб бульйон був прозорим без частинок риби. Поки готується рибний відвар, займемося підготовкою інших інгредієнтів.

Крок - 1
02

Невеликий качан молодої пекінської капусти миємо, розрізаємо навпіл, а потім крупно нарізаємо. Після цього чистимо від лушпиння цибулину, після чого нарізаємо її тоненькою соломкою.

Крок - 2
03

Ще один компонент, який входить до складу класичного супу місо, це гриби енокі. Це цікавий вид грибів, у яких довгі тоненькі ніжки і маленькі шапочки. Ці гриби широко використовуються в східній кулінарії, їх кладуть в салати і навіть їдять сирими. Ретельно промиваємо енокі під проточною водою, відрізаємо корінці, потім перерізуємо наш букетик навпіл або на три частини, а потім поділяємо на невеликі порції.

Крок - 3
04

Далі миємо зелену цибулю і дрібно нарізаємо її, включаючи білу частину. Зубчики часнику чистимо від лушпиння і подрібнюємо ножем або ж пропускаємо через чеснокодавку.

Крок - 4
05

І звичайно ж, такий суп важко уявити без сиру тофу. Це соєвий сир, в якому не містяться молочні продукти. Тофу вважається найпопулярнішим сиром в Японії і Китаї, а також від нього просто у захваті сидять на дієті і вегетаріанці. Але головною перевагою сиру тофу є те, що він завжди підкреслює смак будь-якої страви, в якій знаходиться, хоча сам по собі не має яскраво вираженого смаку і аромату. Загалом, тофу - це справжня знахідка для кулінарів, і в супі місо він виглядає просто чудово. Сир ми просто нарізаємо кубиками або ж, як в нашому рецепті, нарізаємо його крупно.

Крок - 5
06

Отже, після того, як наш рибний бульйон повариться хвилин 15, додаємо в каструлю капусту, цибулю і часник.

Крок - 6
07

Також одним з головних інгредієнтів супу є паста місо. Приготувати її в домашніх умовах практично неможливо, але вона продається в магазинах. І досить додати в суп столову ложку пасти, попередньо розмочивши її в невеликій кількості цього ж бульйону. Ми залишаємо нашу страву покипіти ще хвилин п'ять, а потім кидаємо червоний мелений перець і додаємо гриби.

Крок - 7
08

В кінці відправляємо в суп тофу і зелену цибулю, залишаємо вміст покипіти ще хвилин 7-10 і знімаємо з вогню. Готовий суп місо в класичному варіанті виглядає вельми яскраво і апетитно, видає незвичайний аромат і також приємно порадує вас своїм оригінальним насиченим смаком.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Харчо - покроковий рецепт, фото 1 Харчо 60 5 3 з 5 - детальніше -
Сирний крем суп з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Сирний крем суп з куркою 30 5 2 з 5 - детальніше -
Куряча грудка - покроковий рецепт, фото 1 Куряча грудка 30 2 3 з 5 - детальніше -
Курча табака - покроковий рецепт, фото 1 Курча табака 45 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти