Цей місо з лососем в гострому бульйоні - проста, але складна страва на смак. Це не займе багато часу, але кожен, хто спробує цей бульйон, подумає, що ви готуєте на кухні годинами.
В першу чергу вам необхідно замаринувати лосось. Візьміть широку, але глибоку ємність. Покладіть в неї світлу місо-пасту, цукор, соєвий соус, біле солодке вино і кунжутне масло. Змішайте ретельно інгредієнти до однорідності.
У приготовлений маринад покладіть без шкіри і без кісток шматки лосося добре обмокніть. Переверніть. Візьміть ложку і полийте верхню частину риби маринадом, щоб риба повністю була в маринаді. Відставте лосось на 30 хвилин.
Поки лосось маринується, займіться грибами. Вимийте їх і обсушіть. Шиитаки нарізайте соломкою шириною близько 0,5 сантиметра. Так як гриби сімедзі самі по собі невеликі, зріжте на них тільки краї ніжок.
Наріжте тонкими кільцями перець чилі, а також очистіть корінь імбиру від шкірки ножем або за допомогою чайної ложки і наріжте тонкою соломкою.
Сполосніть пак-чой. Відріжте його товсті стебла від листя. Наріжте стебла невеликими скибочками, а листя скрутіть в рулет і наріжте. Перекладіть в окрему миску і відставте.
Візьміть замаринований лосось і перекладіть його на застелений пергаментом деко. Поставте в розігріту духовку на 10 хвилин. Через 10 хвилин вийміть і зробіть глибокий надріз по середині.
Поставте на плиту невелику каструлю. Вилийте в неї рибний бульйон, додайте до нього світлу місо-пасту.
Перемішайте ложкою, щоб паста змішалася з бульйоном. Потім покладіть нарізаний чилі, імбир і жовту пасту чилі і кунжутну олію. Знову перемішайте інгредієнти. Спробуйте, по потребі ще підсоліть за смаком. Готуйте на невеликому вогні 5 хвилин.
Через 5 хвилин покладіть в каструлю нарізані гриби шиитаке і сімедзі. Протушкуйте 2 хвилини, потім додайте нарізані стебла пок-чой, через хвилину і його листя. Перемішайте, потримайте на вогні ще 1 хвилину.
Зніміть каструлю з вогню. Додайте до місо-супу нарізану зелень коріандру. Видавіть сік половини лимона або лайма. Перемішайте ложкою. Тепер можете приступати до приготування подачі.
На дно глибокої тарілки покладіть гриби еноке. Налийте приготований суп. Зверху покладіть лосось і посипте його підсушеними в духовці, щоб позбавиться від прісного смаку, кунжутним насінням. Приємного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти