Укр
Рус
Місо Перші страви Японська кухня

Мисо з креветками

( 4.9524 4 521 21 оцінка)

2693 - переглядів
60 хвилин порцій - 4 складність - 2 з 5
 Мисо з креветками - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Японська кухня, Корейська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Серед любителів східної кухні особливою популярністю користуються супи місо. Це традиційна страва японської кухні, яку прийнято подавати на сніданок. Суп місо дуже ситний і має багатий смак, але при цьому дієтичний і прекрасно підійде для вегетаріанців. Сьогодні, щоб спробувати страви японської кухні, не обов'язково йти в ресторан або їхати за кордон, адже таку страву, як суп місо можна з легкістю приготувати у себе вдома. Для цього достатньо заїхати в супермаркет і придбати необхідні продукти. Одним з найбільш популярних варіантів є суп місо з креветками, який ми і пропонуємо вам приготувати по нашому рецепту. Суп мисо - справжня знахідка для любителів смачно поїсти, але витратити при цьому якомога менше часу. Це ще й універсальна страва, так як її можна вживати на сніданок, обід або вечерю. Крім того, вона дуже поживний, і має зігріваючі властивості в холодну пору і володіє освіжаючим ефектом в жарку пору. Традиційно вона готується на основі бульйону Даші і пасти місо. Пасту приготувати в домашніх умовах, на жаль, неможливо, тому прийнято купувати її в готовому вигляді. Всі інші компоненти супу є в доступі в супермаркетах.

Інгредієнти

Харчова цінність страви " Мисо з креветками " (на 100 грам)

  • Білки5.3 гр.
  • Жири0.8 гр.
  • Вуглеводи2.9 гр.
  • Калорії43 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Налийте рисову воду у велику каструлю, додайте в неї анчоуси, сушені крабові шматочки і палички засушеного тунця.

Крок - 1
02

Потім додайте в каструлю скибочки водоростей, заздалегідь вимиту і нарізану смужками зелену цибулю. Покладіть так само в ємність гриби шиітаке, заздалегідь очищену від лушпиння і нарізану великими шматками ріпчасту цибулю і очищені зубчики часнику.

Крок - 2
03

Залийте в каструлю воду, щоб повністю покрити всі продукти, додайте вогонь і доведіть вміст до кипіння. Коли бульйон закипить, зменшіть вогонь до середнього і варіть все близько 30 хвилин, періодично помішуючи. Далі додайте в каструлю пасту місо і ще раз все добре перемішайте.

Крок - 3
04

Далі викладіть в дрібне сито і ретельно вимийте проточною водою сині краби і просушіть їх. Великі креветки також ретельно вимийте, проткніть середній вузол зубочисткою, а потім видаліть кишечник з дорсального боку, в двох або трьох місцях зверху.

Крок - 4
05

Далі очистіть від шкірки, а потім на обробній дошці наріжте дрібними кубиками картоплю. Потім вимийте, просушіть і, не знімаючи шкірку, наріжте молодий кабачок невеликими квадратами.

Крок - 5
06

Очистіть від лушпиння цибулю і наріжте дрібними кубиками. Далі наріжте дрібно червоний і зелений перець чилі. Наріжте заздалегідь вимиту зелену цибулю по діагоналі. Розріжте 1/2 головки тофу навпіл і поріжте її великими квадратами.

Крок - 6
07

Далі процідіть вже зварений рибний бульйон через сито і перелийте його в каструлю. Спочатку додайте в бульйон подрібнену картоплю, потім покладіть синій краб і попередньо вичищені мідії. Доведіть вміст до кипіння і варіть, прибираючи піну, близько 5 хвилин.

Крок - 7
08

Потім додайте в каструлю підготовлений кабачок і цибулю, добре перемішайте і продовжуйте варити, до готовності овочів.

Крок - 8
09

Далі додайте в ємність креветки і тофу, засипте багато порошку червоного перцю і варіть, помішуючи, ще близько 5 хвилин.

Крок - 9
10

Нарешті, додайте в каструлю гриб енокі, раніше нарізаний перець чилі і нашатковану зелену цибулю, перемішайте і відваріть, до повної готовності всіх продуктів. Ароматний місо з креветками можна подавати до столу.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Курка з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Курка з картоплею 90 6 3 з 5 - детальніше -
Паштет курячий - покроковий рецепт, фото 1 Паштет курячий 60 4 3 з 5 - детальніше -
Мімоза - покроковий рецепт, фото 1 Мімоза 35 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Борщ з капустою - покроковий рецепт, фото 1 Борщ з капустою 80 6 4 з 5 - детальніше -
Окрошка на мінеральній воді - покроковий рецепт, фото 1 Окрошка на мінеральній воді 45 6 2 з 5 - детальніше -
Панкейкі без розпушувача - покроковий рецепт, фото 1 Панкейкі без розпушувача 65 3 3 з 5 - детальніше -