Серед любителів східної кухні особливою популярністю користуються супи місо. Це традиційна страва японської кухні, яку прийнято подавати на сніданок. Суп місо дуже ситний і має багатий смак, але при цьому дієтичний і прекрасно підійде для вегетаріанців. Сьогодні, щоб спробувати страви японської кухні, не обов'язково йти в ресторан або їхати за кордон, адже таку страву, як суп місо можна з легкістю приготувати у себе вдома. Для цього достатньо заїхати в супермаркет і придбати необхідні продукти. Одним з найбільш популярних варіантів є суп місо з креветками, який ми і пропонуємо вам приготувати по нашому рецепту. Суп мисо - справжня знахідка для любителів смачно поїсти, але витратити при цьому якомога менше часу. Це ще й універсальна страва, так як її можна вживати на сніданок, обід або вечерю. Крім того, вона дуже поживний, і має зігріваючі властивості в холодну пору і володіє освіжаючим ефектом в жарку пору. Традиційно вона готується на основі бульйону Даші і пасти місо. Пасту приготувати в домашніх умовах, на жаль, неможливо, тому прийнято купувати її в готовому вигляді. Всі інші компоненти супу є в доступі в супермаркетах.
Налийте рисову воду у велику каструлю, додайте в неї анчоуси, сушені крабові шматочки і палички засушеного тунця.
Потім додайте в каструлю скибочки водоростей, заздалегідь вимиту і нарізану смужками зелену цибулю. Покладіть так само в ємність гриби шиітаке, заздалегідь очищену від лушпиння і нарізану великими шматками ріпчасту цибулю і очищені зубчики часнику.
Залийте в каструлю воду, щоб повністю покрити всі продукти, додайте вогонь і доведіть вміст до кипіння. Коли бульйон закипить, зменшіть вогонь до середнього і варіть все близько 30 хвилин, періодично помішуючи. Далі додайте в каструлю пасту місо і ще раз все добре перемішайте.
Далі викладіть в дрібне сито і ретельно вимийте проточною водою сині краби і просушіть їх. Великі креветки також ретельно вимийте, проткніть середній вузол зубочисткою, а потім видаліть кишечник з дорсального боку, в двох або трьох місцях зверху.
Далі очистіть від шкірки, а потім на обробній дошці наріжте дрібними кубиками картоплю. Потім вимийте, просушіть і, не знімаючи шкірку, наріжте молодий кабачок невеликими квадратами.
Очистіть від лушпиння цибулю і наріжте дрібними кубиками. Далі наріжте дрібно червоний і зелений перець чилі. Наріжте заздалегідь вимиту зелену цибулю по діагоналі. Розріжте 1/2 головки тофу навпіл і поріжте її великими квадратами.
Далі процідіть вже зварений рибний бульйон через сито і перелийте його в каструлю. Спочатку додайте в бульйон подрібнену картоплю, потім покладіть синій краб і попередньо вичищені мідії. Доведіть вміст до кипіння і варіть, прибираючи піну, близько 5 хвилин.
Потім додайте в каструлю підготовлений кабачок і цибулю, добре перемішайте і продовжуйте варити, до готовності овочів.
Далі додайте в ємність креветки і тофу, засипте багато порошку червоного перцю і варіть, помішуючи, ще близько 5 хвилин.
Нарешті, додайте в каструлю гриб енокі, раніше нарізаний перець чилі і нашатковану зелену цибулю, перемішайте і відваріть, до повної готовності всіх продуктів. Ароматний місо з креветками можна подавати до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти