Традиційна японська страва суп мисо набула величезну популярність серед любителів східної кухні по всьому світу. Цією стравою, як правило, японці снідають. Але, не дивлячись на те, що вона дієтична і відноситься до розряду вегетаріанської їжі, вона дуже ситна і збагатить організм енергією на весь день. У класичному вигляді суп мисо готується з пасти мисо і бульйону Даші. Але варіацій приготування цієї страви дуже багато, і одним з рецептів ми пропонуємо вам скористатися і приготувати суп мисо з водоростями. Всі інгредієнти, необхідні для цієї страви, не дивлячись на те, що мають вельми екзотичні назви, можна спокійно купити в супермаркеті. Ще однією особливістю супу мисо є мінімальна кількість часу, який потрібно для його приготування. Це робить страву ще привабливішою.
По-перше, давайте підготуємо інгредієнти. Поверніть водорості (даші комбу) і поріжте їх якомога тонше. Заздалегідь змочіть водорості в воді, щоб їх можна було легко розрізати.
Потім викладіть тонкий шар тофу на паперовий рушник і обережно натисніть на нього, щоб видалити зайве масло. Розріжте тофу навпіл уздовж. Помістіть шматочки один на одного і наріжте їх на 1 см смужки.
Наріжте заздалегідь вимитий і просушений шпинат на 3 (1,2) см шматочки, які поділяють частину стебла і листову частину.
Поріжте очищену від шкірки картоплю, кабачок, редис дайкон і цибулю - порей (наганегі) на скибочки, товщиною близько одного сантиметра. Розріжте шиітаке на 1 см скибочки або порвіть гриби на більш дрібні шматочки. Налаштуйте товщину інгредієнтів в залежності від часу приготування, маючи на увазі, що вони будуть готуватися близько 10 хвилин.
Тепер давайте приготуємо суп з місо. Налийте холодну воду в каструлю. Додайте подрібнені водорості комбу. Додайте редис дайкон, нарізані кабачки і картоплю.
Додайте раніше підготовлені шматочки тофу, подрібнені гриби і довгу нашатковану цибулю. Збережіть шпинат для подальшого використання, щоб він не втратив колір. Увімкніть плиту і розігрійте каструлю з вмістом на середньому вогні. Накрийте кришкою, але залиште її злегка відкритою. Коли вміст закипить, накрийте каструлю повністю. Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть все близько 10 хвилин, поки вміст не стане м'яким.
Тепер додайте в каструлю тверді стебла шпинату. Зачекайте близько 10 секунд, а потім додайте листову частину. Ви також можете використовувати свій улюблений тип овочів за смаком.
Коли листя шпинату стануть яскраво-зеленими, розлийте бульйон в миску з місо і розмішайте, щоб він розчинився. Потім додайте розведене місо в бульйон і розподіліть. Якщо у вас під рукою більше одного виду місо, ви повинні обов'язково об'єднати їх, щоб зробити суп більш смачним.
Тепер додайте пластівці скумбрії (сушені) в миску з місо супом з водоростями і насолоджуйтеся результатом.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти