Укр
Рус
Місо Перші страви Корейська кухня

Місо суп з водоростями

( 4.8718 4 539 39 оцінок)

2887 - переглядів
30 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Місо суп з водоростями - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Корейська кухня, Японська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Традиційна японська страва суп мисо набула величезну популярність серед любителів східної кухні по всьому світу. Цією стравою, як правило, японці снідають. Але, не дивлячись на те, що вона дієтична і відноситься до розряду вегетаріанської їжі, вона дуже ситна і збагатить організм енергією на весь день. У класичному вигляді суп мисо готується з пасти мисо і бульйону Даші. Але варіацій приготування цієї страви дуже багато, і одним з рецептів ми пропонуємо вам скористатися і приготувати суп мисо з водоростями. Всі інгредієнти, необхідні для цієї страви, не дивлячись на те, що мають вельми екзотичні назви, можна спокійно купити в супермаркеті. Ще однією особливістю супу мисо є мінімальна кількість часу, який потрібно для його приготування. Це робить страву ще привабливішою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Місо суп з водоростями" (на 100 грам)

  • Білки1.7 гр.
  • Жири0.5 гр.
  • Вуглеводи3.8 гр.
  • Калорії28 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

По-перше, давайте підготуємо інгредієнти. Поверніть водорості (даші комбу) і поріжте їх якомога тонше. Заздалегідь змочіть водорості в воді, щоб їх можна було легко розрізати.

Крок - 1
02

Потім викладіть тонкий шар тофу на паперовий рушник і обережно натисніть на нього, щоб видалити зайве масло. Розріжте тофу навпіл уздовж. Помістіть шматочки один на одного і наріжте їх на 1 см смужки.

Крок - 2
03

Наріжте заздалегідь вимитий і просушений шпинат на 3 (1,2) см шматочки, які поділяють частину стебла і листову частину.

Крок - 3
04

Поріжте очищену від шкірки картоплю, кабачок, редис дайкон і цибулю - порей (наганегі) на скибочки, товщиною близько одного сантиметра. Розріжте шиітаке на 1 см скибочки або порвіть гриби на більш дрібні шматочки. Налаштуйте товщину інгредієнтів в залежності від часу приготування, маючи на увазі, що вони будуть готуватися близько 10 хвилин.

Крок - 4
05

Тепер давайте приготуємо суп з місо. Налийте холодну воду в каструлю. Додайте подрібнені водорості комбу. Додайте редис дайкон, нарізані кабачки і картоплю.

Крок - 5
06

Додайте раніше підготовлені шматочки тофу, подрібнені гриби і довгу нашатковану цибулю. Збережіть шпинат для подальшого використання, щоб він не втратив колір. Увімкніть плиту і розігрійте каструлю з вмістом на середньому вогні. Накрийте кришкою, але залиште її злегка відкритою. Коли вміст закипить, накрийте каструлю повністю. Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть все близько 10 хвилин, поки вміст не стане м'яким.

Крок - 6
07

Тепер додайте в каструлю тверді стебла шпинату. Зачекайте близько 10 секунд, а потім додайте листову частину. Ви також можете використовувати свій улюблений тип овочів за смаком.

Крок - 7
08

Коли листя шпинату стануть яскраво-зеленими, розлийте бульйон в миску з місо і розмішайте, щоб він розчинився. Потім додайте розведене місо в бульйон і розподіліть. Якщо у вас під рукою більше одного виду місо, ви повинні обов'язково об'єднати їх, щоб зробити суп більш смачним.

Крок - 8
09

Тепер додайте пластівці скумбрії (сушені) в миску з місо супом з водоростями і насолоджуйтеся результатом.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шашлик з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з яловичини 40 3 2 з 5 - детальніше -
Тефтелі в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі в томатному соусі 90 4 3 з 5 - детальніше -
Грудинка - покроковий рецепт, фото 1 Грудинка 120 1 3 з 5 - детальніше -
Шуба - покроковий рецепт, фото 1 Шуба 80 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

 Баклажанна ікра в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Баклажанна ікра в духовці 45 6 3 з 5 - детальніше -
Паста з лососем - покроковий рецепт, фото 1 Паста з лососем 35 4 3 з 5 - детальніше -
Мус рецепт простий - покроковий рецепт, фото 1 Мус рецепт простий 45 2 3 з 5 - детальніше -