Місо-суп - це традиційна страва японської кухні. Без цього супу не обходиться справжній сніданок японця. Основний інгредієнт - це мисо паста, продукт, який в Японії вважається наступних за важливістю після рису. Ця пікантна страва відмінно підійде для любителів східної кухні або вегетаріанців. До того ж, процес приготування супу мисо забере у вас не більше півгодини, і хоча набір продуктів може виявитися не зовсім доступним, можна сміливо використовувати інші продукти, більш доступні, що є гарною альтернативою. Приготувати місо-суп с тофу в домашніх умовах зовсім нескладно, і єдині труднощі можуть виникнути лише при підборі необхідних продуктів.
Отже, відправляємо на вогонь каструлю з водою, нарізаємо не надто крупно норі і кидаємо їх в воду. Після того, як вода закипить, дістаємо водорості з води, а натомість кидаємо анчоуси.
Ми залишаємо бульйон покипіти кілька хвилин і знімаємо з вогню, акуратно проціджуємо. Бульйон вже готовий. Існує спосіб ще простіше. Купуємо порошок хондаші і в кип'яченій воді розводимо цей порошок.
З основою супу розібралися, тепер приступаємо до решти етапів приготування цієї незвичайної страви. Для цього заливаємо водорості вакаме теплою водою і залишаємо на 5 хвилин розбухнути.
Після цього дістаємо їх і нарізаємо тонкою соломкою. Зелену цибулю миємо під холодною водою і на обробній дошці дрібно шаткуємо. Потім нарізаємо сир тофу на однакові шматочки розміром приблизно 1х1 см.
Тепер ставимо на вогонь невелику каструлю, вливаємо в неї бульйон Даші і опускаємо в нього сито. У це сито викладаємо пасту мисо і помішуємо її, тим самим розчиняючи в бульйоні.
Ми залишаємо бульйон трохи проваритися, досить буде декількох хвилин. Слід зазначити, що паста мисо не зовсім підходить для термообробки і досить швидко розчиняється, тому доводити до кипіння бульйон не варто. На цьому основні етапи приготування виконані.
Тепер залишається змішати заздалегідь нарізану зелену цибулю, сир тофу і водорості вакаме з бульйоном. Це можна зробити одним способом, змішавши в загальній ємності, а можна окремо по тарілках, викладаючи окремо кожен з інгредієнтів і в кінці залити бульйоном.
Смачний, ситний, але при цьому легкий і ніжний суп мисо готовий до вживання. Подавати цей суп найкраще відразу після приготування, адже після повторного розігріву він втрачає свої смакові якості. Насолоджуйтеся оригінальним смаком японського супу мисо самі і даруйте кулінарне задоволення домочадцям і гостям.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти