Укр
Рус
Місо Перші страви Японська кухня

Місо суп з тофу

( 4.9091 4 522 22 оцінки)

2287 - переглядів
40 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Місо суп з тофу - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Японська кухня, Корейська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Місо-суп - це традиційна страва японської кухні. Без цього супу не обходиться справжній сніданок японця. Основний інгредієнт - це мисо паста, продукт, який в Японії вважається наступних за важливістю після рису. Ця пікантна страва відмінно підійде для любителів східної кухні або вегетаріанців. До того ж, процес приготування супу мисо забере у вас не більше півгодини, і хоча набір продуктів може виявитися не зовсім доступним, можна сміливо використовувати інші продукти, більш доступні, що є гарною альтернативою. Приготувати місо-суп с тофу в домашніх умовах зовсім нескладно, і єдині труднощі можуть виникнути лише при підборі необхідних продуктів.  

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Місо суп з тофу" (на 100 грам)

  • Білки3 гр.
  • Жири1.5 гр.
  • Вуглеводи5.9 гр.
  • Калорії54 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, відправляємо на вогонь каструлю з водою, нарізаємо не надто крупно норі і кидаємо їх в воду. Після того, як вода закипить, дістаємо водорості з води, а натомість кидаємо анчоуси.

Крок - 1
02

Ми залишаємо бульйон покипіти кілька хвилин і знімаємо з вогню, акуратно проціджуємо. Бульйон вже готовий. Існує спосіб ще простіше. Купуємо порошок хондаші і в кип'яченій воді розводимо цей порошок.

Крок - 2
03

З основою супу розібралися, тепер приступаємо до решти етапів приготування цієї незвичайної страви. Для цього заливаємо водорості вакаме теплою водою і залишаємо на 5 хвилин розбухнути.

Крок - 3
04

Після цього дістаємо їх і нарізаємо тонкою соломкою. Зелену цибулю миємо під холодною водою і на обробній дошці дрібно шаткуємо. Потім нарізаємо сир тофу на однакові шматочки розміром приблизно 1х1 см.  

Крок - 4
05

Тепер ставимо на вогонь невелику каструлю, вливаємо в неї бульйон Даші і опускаємо в нього сито. У це сито викладаємо пасту мисо і помішуємо її, тим самим розчиняючи в бульйоні.

Крок - 5
06

Ми залишаємо бульйон трохи проваритися, досить буде декількох хвилин. Слід зазначити, що паста мисо не зовсім підходить для термообробки і досить швидко розчиняється, тому доводити до кипіння бульйон не варто. На цьому основні етапи приготування виконані.

Крок - 6
07

Тепер залишається змішати заздалегідь нарізану зелену цибулю, сир тофу і водорості вакаме з бульйоном. Це можна зробити одним способом, змішавши в загальній ємності, а можна окремо по тарілках, викладаючи окремо кожен з інгредієнтів і в кінці залити бульйоном.

Крок - 7
08

Смачний, ситний, але при цьому легкий і ніжний суп мисо готовий до вживання. Подавати цей суп найкраще відразу після приготування, адже після повторного розігріву він втрачає свої смакові якості. Насолоджуйтеся оригінальним смаком японського супу мисо самі і даруйте кулінарне задоволення домочадцям і гостям.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Смажені стегенця - покроковий рецепт, фото 1 Смажені стегенця 35 5 3 з 5 - детальніше -
Грудинка - покроковий рецепт, фото 1 Грудинка 120 1 3 з 5 - детальніше -
Холодець - покроковий рецепт, фото 1 Холодець 40 5 4 з 5 - детальніше -
Салат з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Салат з креветками 40 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Еклер з масляним кремом - покроковий рецепт, фото 1 Еклер з масляним кремом 50 5 2 з 5 - детальніше -
Варення з малини - покроковий рецепт, фото 1 Варення з малини 80 1 2 з 5 - детальніше -
Тілапія під овочевою шубою - покроковий рецепт, фото 1 Тілапія під овочевою шубою 60 4 3 з 5 - детальніше -
Манний пудинг - покроковий рецепт, фото 1 Манний пудинг 55 3 3 з 5 - детальніше -