Укр
Рус
Місо Перші страви Корейська кухня

Місо суп з куркою

( 4.6842 4 519 19 оцінок)

2673 - переглядів
40 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Місо суп з куркою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Корейська кухня, Японська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Ви любите японську кухню? А може ви ніколи і не пробували японську страву, цілком можливо. Я, наприклад, теж не є прям знавцем японських страв, але ось як приготувати місо суп можу навчити легко. Відразу хочу сказати, що рецептів його приготування безліч, але одне їх все об'єднує - основою страви є бульйон і паста мису. І ще, відразу хочу попередити, що кожний день такий суп ви точно не зможете готувати, тому що навряд чи знайдеться можливість мати завжди під рукою набір необхідних продуктів. Але спробувати все-таки варто, інакше ви ніколи не дізнаєтеся всієї краси і екзотичності японської кухні. Тим більше, що цей супчик низькокалорійний, в приготуванні нескладний, тому підійде навіть тим, хто дуже переживає за свою фігуру, як на сніданок, так і на обід або вечерю. Спробуйте приготувати місо суп з куркою прямо зараз, і можливо, він стане одним з ваших улюблених страв.  

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Місо суп з куркою" (на 100 грам)

  • Білки6.4 гр.
  • Жири10.8 гр.
  • Вуглеводи13.5 гр.
  • Калорії186 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, в першу чергу приготуємо м'ясо. Промиту і обсушену курячу грудку нарізаємо шматками невеликої товщини і маринуємо в невеликій кількості оливкової олії і подрібненого часнику, залишаємо буквально на півгодини.

Крок - 1
02

Після того, як м'ясо трохи промаринується, ставимо на плиту сковорідку для гриля, і на сильному вогні обсмажуємо його з обох сторін по 2 - 3 хвилини з кожної, до золотистого. Знімаємо з пательні і залишаємо поки остигати.

Крок - 2
03

У каструлю наливаємо воду, трохи підсолюємо, доводимо до кипіння, і викладаємо в киплячу воду довгу локшину Удон і відварюємо, відповідно до інструкції на упаковці, на середньому вогні. Готову локшину відціджуємо, поливаємо оливковою олією і відставляємо.

Крок - 3
04

Велику цибулину очищаємо від лушпиння, миємо й нарізаємо тоненькими кільцями. У великому товстостінному сотейнику розігріваємо рослинне і кунжутне масло і кидаємо нарізану кільцями цибулю, обсмажуємо протягом кількох хвилин.

Крок - 4
05

Після цього додаємо дрібно січений часник і подрібнений імбир, смажимо, помішуючи, ще 2 хвилини.

Крок - 5
06

Вимиті гриби нарізаємо довгими смужками і теж викладаємо в сотейник, обсмажуємо все разом хвилин п'ять, потрібно, щоб гриби стали дуже м'якими.

Крок - 6
07

Після цього доливаємо в вміст сотейника соус мирин, а потім відразу ж курячий бульйон, перемішуємо і доводимо до кипіння. Тим часом охололу курятину нарізаємо впоперек волокон тонкими довгими скибочками.

Крок - 7
08

У киплячий суп кладемо пасту місо і трохи збиваємо вінчиком. Тепер викладаємо в сотейник скибочки курячого м'яса, січену зелену цибулю, а також нарізаний теж довгими брусочками сир тофу, перемішуємо, кип'ятимо буквально п'ять хвилин і знімаємо з вогню.

Крок - 8
09

Ну, а тепер готуємо страву до подачі. У глибоку тарілку викладаємо відварену заздалегідь локшину Удон, зверху наливаємо суп місо, додаємо буквально кілька крапель олії чилі, і кидаємо трохи нарізаної зеленої цибулі. Ну, а тепер можна спробувати справжній японський шедевр.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шашлик зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик зі свинини 35 5 2 з 5 - детальніше -
Рубана котлета - покроковий рецепт, фото 1 Рубана котлета 35 5 2 з 5 - детальніше -
Мімоза з сардиною - покроковий рецепт, фото 1 Мімоза з сардиною 30 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Лазанья в мультиварці з фаршем - покроковий рецепт, фото 1 Лазанья в мультиварці з фаршем 65 4 3 з 5 - детальніше -
Кабачки по-корейськи - покроковий рецепт, фото 1 Кабачки по-корейськи 35 3 3 з 5 - детальніше -
М’ясо шматочками в духовці - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо шматочками в духовці 50 3 3 з 5 - детальніше -
Начинка для млинців з грибів - покроковий рецепт, фото 1 Начинка для млинців з грибів 45 1 3 з 5 - детальніше -