Укр
Рус
Риба Другі страви Европейская кухня

Мінтай в клярі на сковороді

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

761 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Мінтай в клярі на сковороді - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Европейская кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Найпростіший спосіб приготувати рибу - посмажити її. Пропонуємо вам рецепт соковитого і смачного мінтаю в клярі на сковороді. Все просто, але з невеликою родзинкою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мінтай в клярі на сковороді" (на 100 грам)

  • Білки11.7 гр.
  • Жири7.6 гр.
  • Вуглеводи4.3 гр.
  • Калорії147 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Риба мінтай в наших краях - одна з найпопулярніших і доступних. Вона не жирна, швидко готується, добре поєднується з різними гарнірами, не кістлява. Ще один дуже великий плюс мінтая в тому, що він містить багато йоду. Використовуйте цю рибу як смачну профілактику захворювань щитовидної залози. Виберіть в магазині філе мінтая. Найчастіше риба продається замороженою, тому перед приготуванням необхідно розморозити її.

Крок - 1
02

Дістаньте кухонну дошку і покладіть на неї філе мынтая. За допомогою гострого ножа спочатку розріжте рибу навпіл уздовж. Потім кожен отриманий довгий шматок розріжте на дві частини поперек.

Крок - 2
03

Нарізані шматки мінтая складіть в чисту тарілку. Посоліть за смаком і акуратно перемішайте. Відставте на час в сторону.

Крок - 3
04

Тепер займіться приготуванням кляру. Для цього вам знадобиться досить глибока, але не вузька ємність. Використовуйте таку, щоб було вам зручно. Розбийте в неї по одному курячі яйця.

Крок - 4
05

Далі вам знадобиться такий інгредієнт, як пиво. Краще використовувати світле і більш м'яке на смак. Відміряйте потрібну кількість і, поступово додаючи його до яєць, збивайте вінчиком отриману масу.

Крок - 5
06

Суміш з яєць і пива посоліть за смаком, приправте чорним меленим перцем. Візьміть невелику кількість зерен коріандру і розімніть їх в ступці. Свіжомелені приправи завжди більш ароматні. Додайте коріандр в суміш. Заздалегідь вимиті кілька гілочок кропу дрібно наріжте на кухонній дошці і киньте до решти інгредієнтів.

Крок - 6
07

Залишилося додати в кляр невелику кількість борошна. Спочатку киньте кілька ложок, за допомогою вінчика ретельно розмішайте. Потім додайте ще кілька. Суміш повинна вийти досить густою і без грудочок. А тепер обов'язково залиште вийшовший кляр на 10 - 15 хвилин відпочити.

Крок - 7
08

По закінченню цього періоду, дістаньте сковорідку, поставте на невеликий вогонь і налийте в неї рослинне масло. Візьміть шматочки мінтая і обмокніть кожен в кляр. Викладіть рибу в сковорідку з розігрітою олією. Смажте на середньому вогні з обох боків до золотистої скоринки. Готовий мінтай в клярі перекладіть зі сковороди в тарілку. Дуже смачно як в теплому, так і в холодному вигляді. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Салат нісуаз з печінкою тріски - покроковий рецепт, фото 1 Салат нісуаз з печінкою тріски 45 5 3 з 5 - детальніше -
Дитяча манна каша - покроковий рецепт, фото 1 Дитяча манна каша 40 3 3 з 5 - детальніше -
Холодець із зеленим горошком - покроковий рецепт, фото 1 Холодець із зеленим горошком 360 5 3 з 5 - детальніше -
Паска з родзинками - покроковий рецепт, фото 1 Паска з родзинками 120 1 3 з 5 - детальніше -