Минтай під шубою - це російський рецепт салату, приготований з маринованої риби, варених овочів і майонезу, а також традиційна страва, яку частіше за все можна знайти на святковому столі. Секрет цього салату полягає в правильному розміщенні шарів і овочів, які попередньо натираються. Ні в якому разі не нарізаються овочі кубиками, за рахунок цього салат не буде мати ідеального смаку. Риба прекрасно поєднується із шаром цибулі, а картопля знаходиться поруч із шаром моркви і, звичайно, буряка, таким чином зможете насолодитися смачним салатом з минтая.
Для початку приготуйте всі необхідні цьому рецепту інгредієнти, відваріть овочі (картопля, буряк і морква) заздалегідь і охолодіть до кімнатної температури. Потім очистіть овочі від шкірки і за допомогою терки з великими отворами натріть їх один за іншим: картопля, морква і червоний буряк.
Далі очистіть від лушпиння цибулю і на обробній дошці наріжте її дрібними кубиками. Потім викладіть на кухонну дошку філе маринованого минтая (можна використовувати філе оселедця) і гострим ножем наріжте його невеликими кубиками.
Потім можете приступити до складання самого салату, візьміть тарілку овальної форми і покладіть перший шар подрібненого минтая (половину всієї кількості), розподіливши рибу по всій поверхні ємності. Додайте до риби подрібнену раніше цибулю, а потім тонкий шар майонезу.
Потім додайте шар раніше натертої картоплі і приправте дуже невеликою кількістю солі і чорного меленого перцю і знову додайте тонкий шар майонезу.
Далі йде шар відвареної і натертої моркви, і ще раз промажте майонезним соусом.
Тепер продовжіть шар нарізаного кубиками минтая і майонезу, потім повторіть шар картоплі, який також приправте сіллю і чорним меленим перцем, додайте ще майонез.
Далі йде шар майонезу, і викладіть останнім натертий буряк, з яким відразу додайте рівномірно розподілений майонезний соус, (дуже добре вирівняйте його по всій поверхні і боків сформованого салату).
Наступним кроком є відділення білка від жовтків в попередньо відварених курячих яйцях. Натріть відокремлені білки і жовтки в окремі ємності на найдрібнішу тертку. Також натріть на дрібну тертку моркву і буряк.
Таким чином, з усіма цими підготовленими інгредієнтами можете сформувати прикрасу для салату на ваш смак. Можна ще додати дрібно нашатковану зелень петрушки. Готовий салат минтай під шубою відправте в холодильник на 3-4 години або краще на всю ніч, а потім подавайте до столу.
Випадкові рецепти