Думаю, всі зі мною погодяться, що салати особливо святково виглядають на будь-якому столі, а слойоні - за свій вишуканий вигляд і простоту в приготуванні користуються величезним успіхом у всіх господинь. І, традиційно, окрасою свята досить часто є салат «Мімоза», який за класикою готується із оселедця. Але багато хто використовує і інші види консервів.Ця чудова закуска має чималу кількість варіантів приготування, але я пропоную вам зануритися в кулінарну метушню і спробувати приготувати популярний салат Мімоза з тунцем, який має дуже цінне і корисне рибне м'ясо.
В першу чергу займіться тими інгредієнтами, які вимагають попередньої підготовки, тобто, відварювання. Моркву середнього розміру добре вимийте і помістивши в каструлю з водою, ставте на плиту, варіть хвилин 40. За цей час морквина повинна зваритися, дістаньте із води, остудіть і очистіть від шкірки.
Ще необхідно зварити круто яйця. Для цього опустіть їх в посудину з холодною водою. Хоча багато рекомендують поміщати яйця в окріп, але я усе ж рекомендую класти в холодну воду, так ви гарантовано уникнете тріскання.
Після того, як вода закипить, варіть не менше 7 хвилин, дістаньте із каструлі і перекладіть в холодну воду. Це необхідно зробити для того, щоб яйця легко чистилися. Так, і ще одна порада, намагайтеся використовувати яйця високої якості з яскраво-жовтим жовтком.
Після того, як морква і яйця зварилися і почистилися, можна приступати до наступного етапу готування. Цибулю шалот очистіть від лушпиння, обполосніть водою і дрібно наріжте. Ця цибуля не вимагає попереднього отримання опіків окропом, так як має досить м'який і ніжний смак.
А тепер відкривайте баночку з консервованим тунцем, викладайте на тарілку і акуратно розім'явши виделкою, розподіліть рівномірним шаром. Трохи присоліть і поперчіть.
Зробіть поверх риби сіточку із досить густого майонезу, а потім викладіть шар нашаткованої цибулі.
Варені яйця очистіть від шкаралупи, розріжте навпіл і відокремте жовтки від білків.
Білки натріть на дрібну тертку і посипте ними шар цибулі, розрівняйте за допомогою вилки, і добре полийте майонезом.
Після цього викладіть шар натертої відвареної моркви, теж змастіть майонезом.
Завершуйте цей шедевр потертим яєчним жовтком, прикрасьте гілочками свіжої зелені петрушки. Після цього салат буде виглядати дійсно як гарна весняна квітка.
Випадкові рецепти