Укр
Рус
Салати з морепродуктами Салати Російська кухня

Мімоза з тунцем

( 4.9444 4 518 18 оцінок)

2092 - переглядів
115 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Мімоза з тунцем - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Думаю, всі зі мною погодяться, що салати особливо святково виглядають на будь-якому столі, а слойоні - за свій вишуканий вигляд і простоту в приготуванні користуються величезним успіхом у всіх господинь. І, традиційно, окрасою свята досить часто є салат «Мімоза», який за класикою готується із оселедця. Але багато хто використовує і інші види консервів.Ця чудова закуска має чималу кількість варіантів приготування, але я пропоную вам зануритися в кулінарну метушню і спробувати приготувати популярний салат Мімоза з тунцем, який має дуже цінне і корисне рибне м'ясо.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мімоза з тунцем" (на 100 грам)

  • Білки11 гр.
  • Жири11.9 гр.
  • Вуглеводи2.9 гр.
  • Калорії166 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу займіться тими інгредієнтами, які вимагають попередньої підготовки, тобто, відварювання. Моркву середнього розміру добре вимийте і помістивши в каструлю з водою, ставте на плиту, варіть хвилин 40. За цей час морквина повинна зваритися, дістаньте із води, остудіть і очистіть від шкірки.

Крок - 1
02

Ще необхідно зварити круто яйця. Для цього опустіть їх в посудину з холодною водою. Хоча багато рекомендують поміщати яйця в окріп, але я усе ж рекомендую класти в холодну воду, так ви гарантовано уникнете тріскання.

Крок - 2
03

Після того, як вода закипить, варіть не менше 7 хвилин, дістаньте із каструлі і перекладіть в холодну воду. Це необхідно зробити для того, щоб яйця легко чистилися. Так, і ще одна порада, намагайтеся використовувати яйця високої якості з яскраво-жовтим жовтком.

Крок - 3
04

Після того, як морква і яйця зварилися і почистилися, можна приступати до наступного етапу готування. Цибулю шалот очистіть від лушпиння, обполосніть водою і дрібно наріжте. Ця цибуля не вимагає попереднього отримання опіків окропом, так як має досить м'який і ніжний смак.

Крок - 4
05

А тепер відкривайте баночку з консервованим тунцем, викладайте на тарілку і акуратно розім'явши виделкою, розподіліть рівномірним шаром. Трохи присоліть і поперчіть.

Крок - 5
06

Зробіть поверх риби сіточку із досить густого майонезу, а потім викладіть шар нашаткованої цибулі.

Крок - 6
07

Варені яйця очистіть від шкаралупи, розріжте навпіл і відокремте жовтки від білків.

Крок - 7
08

Білки натріть на дрібну тертку і посипте ними шар цибулі, розрівняйте за допомогою вилки, і добре полийте майонезом.

Крок - 8
09

Після цього викладіть шар натертої відвареної моркви, теж змастіть майонезом.

Крок - 9
10

Завершуйте цей шедевр потертим яєчним жовтком, прикрасьте гілочками свіжої зелені петрушки. Після цього салат буде виглядати дійсно як гарна весняна квітка.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Грузинські хінкалі - покроковий рецепт, фото 1 Грузинські хінкалі 60 6 3 з 5 - детальніше -
Узбецька самса з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Узбецька самса з куркою 60 3 3 з 5 - детальніше -
Смачна квашена капуста - покроковий рецепт, фото 1 Смачна квашена капуста 45 1 3 з 5 - детальніше -
Селянський квасолевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Селянський квасолевий суп 45 5 3 з 5 - детальніше -