Гарний, яскравий і дуже апетитний вигляд, простий набір інгредієнтів, легкість і простота в приготуванні і звичайно ж неймовірно приємний смак, - все це міститься в салаті мімоза, що давним-давно полюбився в наших краях. Свою красиву назву цей салат отримав завдяки схожості з однойменною квіткою, до того ж салат ніжний і оригінальний. Існує дуже багато варіацій на тему даного салату, які відрізняються один від одного головним інгредієнтом, а саме - рибними консервами. Деякі господині вважають за краще класти в салат тунець або тріску, інші ж вибирають варіанти простіше, наприклад сардину. Один з варіантів ми пропонуємо вам приготувати за цим рецептом.
Насамперед потрібно підготувати необхідні продукти. Миємо моркву і картоплю і ставимо їх на плиту, щоб відварити. Овочам, щоб приготуватися, потрібно приблизно півгодини. Попередні приготування для нашого салату готові, можна приступати безпосередньо до самої мімози. Для того, щоб страва мала гарний вигляд, рекомендуємо використовувати спеціальну форму для салатів. Отже, перший шар нашого салату - це рибні консерви. Для цього салату використовуємо сардини в маслі або власному соку. Консерви викладаємо в окрему ємність і гарненько розминаємо виделкою.
Тепер перекладаємо їх у формі, акуратно розрівнюємо одним шаром. Після цього змащуємо сардини майонезом. Щоб зручніше було працювати з майонезом, рекомендуємо помістити його в кондитерський мішок.
Наступний шар - це яєчні білки, які ми натираємо на крупній тертці. Цей шар також змащуємо майонезом. Потім викладаємо натерту таким же чином моркву і повторюємо процедуру з майонезом.
Після морквини слід цибулю, потім яєчний жовток, який натираємо на дрібній тертці. Залишимо пару жовтків для прикраси. Після цього викладаємо натерту картоплю і гарненько змащуємо його майонезом.
На цьому етапі знімаємо форму і за допомогою лопатки красиво разравниваем майонез, щоб наш салат був красивим.
В кінці викладаємо по краях гілочки кропу, а залишившийся яєчний жовток натираємо на тертці і посипаємо його зверху кропу, формуючи красивий обідок. Таким чином, у нас вийде віночок з мімози. Ставимо страву в холодильник, щоб салат просочився, а через кілька годин можна подавати цю красу до столу. Салат мімоза з сардиною - прекрасний варіант святкової страви, смачний, красивий, ситний, таке яскраве частування безсумнівно прикрасить ваш стіл і збере купу компліментів.
Випадкові рецепти