Укр
Рус
Салати листкові Салати Російська кухня

Мімоза з куркою

( 4.7826 4 523 23 оцінки)

2048 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Мімоза з куркою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

На кожному святковому застіллі прикрасою є всілякі екзотичні салати з різноманітних продуктів. Але серед них є і ті, які не втрачають своєї популярності протягом довгих років, і серед них справжнім шедевром є салат Мімоза. Звичайно, головним з інгредієнтів цієї закуски в класичному варіанті є рибні консерви. Ну а якщо ви не любите рибу або взагалі її не вживаєте, можна легко знайти альтернативу, використавши в приготуванні салату куряче м'ясо, та створити нічим не гіршу Мімозу з куркою.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мімоза з куркою" (на 100 грам)

  • Білки13.1 гр.
  • Жири21.8 гр.
  • Вуглеводи10 гр.
  • Калорії293 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Інгредієнтів в нашому салаті не так вже й багато, але все ж вони вимагають попередньої підготовки. Перш за все потрібно підготувати м'ясо. Краще, звичайно по можливості, використовувати домашню курку, адже вона буде набагато смачніша. Курячі грудки поміщаємо в каструлю з підсоленою водою і відварюємо до готовності.

Крок - 1
02

Також необхідно ще відварити яйця. Звісно, вони теж бажано повинні бути домашніми. Адже вони мають яскравий насичений колір жовтка. Яйце відварюємо круто, але тут теж є один секрет. Не слід ні в якому разі переварювати, інакше жовток втратить насичений колір. Зварене яйце опускаємо в холодну воду, щоб легко чистилося.

Крок - 2
03

Тепер беремося за чорнослив. Складаємо їх в глибоку посудину і заливши окропом, трохи пропарюємо. Після цього чорнослив відціджуємо і нарізаємо дрібними шматочками.

Крок - 3
04

Остиглу, відварну курячу грудку теж ріжемо дрібними кубиками.

Крок - 4
05

Готуємо ще один інгредієнт. Подрібнюємо за допомогою кухонного ножа волоські горіхи.

Крок - 5
06

Після цього трьом на тертку окремо твердий сир, яєчний білок, а потім жовток.

Крок - 6
07

Тепер приступимо до формування безпосередньо салату. У центр тарілки поміщаємо круглу високу форму, і викладаємо всередину курячу грудку. Змащуємо шаром майонезу.

Крок - 7
08

Потім викладаємо яєчний жовток і знову майонез. До речі, майонез беремо досить високої жирності.

Крок - 8
09

Після цього викладаємо чорнослив із шаром майонезу. Зверху посипаємо потертим сиром і, звичайно ж перемащуємо майонезом.

Крок - 9
10

Тепер черга подрібнених волоських горіхів, які викладаємо наступним шаром і знову майонез. Потім укладаємо потертим яєчним білком і придавивши кришкою з довгою ручкою, акуратно знімаємо формочку.

Крок - 10
11

Гарний, листковий салат Мімоза з куркою готовий. Залишилося перед подачею на стіл прикрасити листям зелені петрушки і ядром волоського горіха.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти