Запропонуємо зараз для вас рецепт салату мімоза з крабовими паличками. Страва виходить ситна і в той же час святкова. Зазвичай даний салат готують з рибною консервою, але можна поекспериментувати і запропонувати інший варіант, як в цьому випадку.
Невелику каструлю з водою помістіть на плиту і закип'ятіть. Покладіть в киплячу воду картоплю з морквою (можна навіть в шкірці) і відварюйте до повної готовності, приблизно 35 хвилин. Потім очистіть відварені овочі від шкірки і залиште охолоджуватися. Потім картоплю натріть на самій великій тертці і покладіть першим шаром в велике блюдо, рівномірно розподіливши по всьому дну.
Далі виберіть свіжі незаморожені крабові палички, звільніть їх від упаковки (якщо є) і на обробній дошці за допомогою ножа подрібніть їх якомога дрібніше. Викладіть нашаткованими крабовими паличками наступний шар. Потім залийте на шар високої жирності майонез і рівномірно промажте по всьому периметру страви.
Тепер натріть на самій великій тертці раніше відварену і очищену від шкірки моркву і викладіть наступним шаром на майонез. Поверх моркви можна ще викласти трохи натертої картоплі і рясно промазати майонезом.
Далі помийте під проточною водою свіжий кріп, викладіть на кухонну дошку, просушіть і дрібно наріжте. Посипте подрібненим кропом наступний шар майбутнього салату. Потім знову викладіть нарізані крабові палички.
Тепер помістіть невелику каструлю з водою на плиту і доведіть до кипіння. Покладіть в окріп курячі яйця і відварюйте близько 12 хвилин, до готовності круто. Потім витягніть яйця, помістіть в холодну воду і, охолодивши, очистіть від шкаралупи. Далі відокремте білки від жовтків і покладіть наступний шар з натертого на самій великій тертці білка. Потім рясно змастіть знову майонезом.
Далі натріть на самій дрібній тертці курячий жовток, посипте їм завершальний шар страви і подавайте готовий салат мімоза з крабовими паличками на святковий стіл, щоб побалувати своїх гостей і рідних.
Випадкові рецепти