Укр
Рус
Салати овочеві Салати Російська кухня

Мімоза з картоплею

( 4.8667 4 515 15 оцінок)

2027 - переглядів
35 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Мімоза з картоплею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Варіантів рецепта салату Мімоза дуже багато, одні з них так відрізняються, що їх сприймають індивідуальними стравами, а даремно - адже це той багатошаровий салат. Головними інгредієнтами цієї страви є морква, яйця, консерви. А є такі види цього салату, що і зовсім є підсумком кулінарних експериментів, і треба зауважити, що вони досить ситні і смачні. Сьогодні ми поділимося рецептом салату Мімози з картоплею, пробуйте і насолоджуйтеся.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мімоза з картоплею" (на 100 грам)

  • Білки3.3 гр.
  • Жири4.7 гр.
  • Вуглеводи4.5 гр.
  • Калорії81 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу займіться підготовкою всіх інгредієнтів для цього салату. Велику каструлю помістіть на плиту, налийте в неї воду і закип'ятіть. Потім помістіть в окріп попередньо вимиту картоплю і моркву.

Крок - 1
02

Поруч на плиту помістіть каструлю з водою трохи меншого розміру. Закиньте в неї курячі яйця і відварюйте близько 12 хвилин, щоб вони були вкруту. Потім витягніть зварені яйця і помістіть в миску з холодною водою (так вони будуть в подальшому краще очищатися).

Крок - 2
03

Тепер займіться приготуванням, так званого соусу для майбутнього салату. У глибоку миску залийте жирну сметану, додайте трохи козячого сиру.

Крок - 3
04

Потім закиньте в миску майонез (бажано домашнього приготування або високої жирності), трохи присоліть, приперчіть чорним меленим перцем і ретельно перемішайте до утворення однорідної маси.

Крок - 4
05

Далі очистіть від лушпиння і на обробній дошці дрібно наріжте цибулю. Покладіть нарізану цибулю в неглибоку миску.

Крок - 5
06

Тепер очистіть від шкаралупи відварені яйця і відокремте жовток від білка. Далі подрібніть на обробній дошці білок і відправте його в миску з нарізаною цибулею. Посоліть і добре перемішайте.

Крок - 6
07

Далі помістіть раніше підготовлений соус в кондитерський мішок, щільно зав'язавши, і почніть приготування салату. У глибоку миску на дно відщипніть руками і акуратно складіть, заздалегідь вимиті і відокремлені від качана листя капусти (бажано молодої або ж пекінської). Змастіть шар капусти приготованим соусом.

Крок - 7
08

Далі поверх соусу натріть на крупній тертці варену ковбасу (можна використовувати сосиски), знову змастіть сметанно - майонезною сумішшю.

Крок - 8
09

Потім йде шар маси з ріпчастої цибулі і яєчного білка. Промастіть шар за допомогою кондитерського мішка тим же соусом.

Крок - 9
10

Далі тріть на крупній тертці відварену моркву і так само промазуйте сметанно - майонезною сумішшю.

Крок - 10
11

Тепер натріть на крупній тертці один з головних інгредієнтів цієї страви - варену картоплю, промажте її соусом і накрийте натертим на крупній тертці твердим сиром.  

Крок - 11
12

Потім прикрасьте самий верхній шар подрібненим курячим жовтком і подавайте мімозу з картоплею на святковий або звичайний стіл.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Пісні рибні котлети з сьомги - покроковий рецепт, фото 1 Пісні рибні котлети з сьомги 40 4 2 з 5 - детальніше -
Дині - молочний суп - покроковий рецепт, фото 1 Дині - молочний суп 30 3 2 з 5 - детальніше -
Фондю з вином - покроковий рецепт, фото 1 Фондю з вином 55 2 3 з 5 - детальніше -