Укр
Рус
thermomix thermomix
Мімоза Салати Російська кухня

Мімоза з горбушею

45 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Мімоза з горбушею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Мімоза - страва, яка прикрасить будь-яке застілля, адже цей салат дуже апетитний на вигляд. Крім цього, звичайно ж, порадує яскравим смаком. Ясна річ, що рецептів приготування мімози існує багато, адже це частий гість на столах, який завжди користується попитом серед гостей, і кожна господиня намагається здивувати чимось новеньким, трохи урізноманітнивши набір продуктів. Дуже популярним вважається рецепт мімози з горбушею. Ця риба робить смак особливо приємним.

Інгредієнти

  • Картопля 4 шт.
  • Морква 3 шт.
  • Яйце 6 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Горбуша 270 г.
  • Майонез 250 г.
  • Сир твердий 100 г.
  • Сіль за смаком
  • Болгарський перець 2 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    На самому початку потрібно відварити овочі. Для цього картоплю миємо й складаємо в каструлю. З морквою теж саме. Чистити овочі не потрібно, будемо відварювати їх в мундирі.

    Крок - 1
  2. 02

    Отже, ставимо каструлю на вогонь і після закипання зменшуємо вогонь. Також можна відразу посолити воду. Для того, щоб зварити моркву, досить буде півгодини, можливо хвилин 40. Для картоплі трохи менше. Готовність перевіряємо виделкою: зварений овоч м'який і легко протикається. Готові овочі потрібно витягнути з води і дати повністю охолонути.  

    Крок - 2
  3. 03

    Тим часом потрібно ще відварити яйця. Щоб вони вийшли крутими, потрібно залишити їх варитися вже в киплячій воді близько 10 хвилин, а потім залити холодною водою, щоб потім вони добре почистилися.

    Крок - 3
  4. 04

    Тепер очистимо від лушпиння цибулину і дрібно її наріжемо. Деякі господині рекомендують вимочити цибулю в воді з оцтом, залишивши її в цьому розчині хоча б на годину. Але це на ваш розсуд, можна обійтися і без цього.

    Крок - 4
  5. 05

    Отже, остиглі овочі чистимо, після чого натираємо їх на крупній тертці. Також чистимо яйця і розділяємо жовтки з білками, а потім теж натираємо білки на крупній тертці. Жовтки найкраще натерти на дрібній тертці, щоб перебити їх в красиві крихти.

    Крок - 5
  6. 06

    Тепер відкриваємо нашу консервовану горбушу, викладаємо її в окрему ємність і гарненько розминаємо виделкою. Дуже важливо не використовувати консерви в томатному соусі, вони зіпсують смак салату. Для мімози нам потрібна горбуша у власному соці або з додаванням олії.

    Крок - 6
  7. 07

    Ну що ж, основні приготування ми закінчили, тепер формуємо наш салатик. Можна зробити його різної форми на ваш розсуд, в даному випадку це курка. Отже, на тарілці, в якій ви будете подавати салат, майонезом малюємо контури нашої форми.

    Крок - 7
  8. 08

    Якщо ви використовуєте майонез в банці, тоді його потрібно помістити в кондитерський мішок або звичайний пакет, щоб зручно було його видавлювати.

    Крок - 8
  9. 09

    Після цього викладаємо перший шар, а саме картоплю, таким чином, щоб края розташовувалися на шарі майонезу, яким ми намалювали контур. Зверху перемащуємо терту картоплю майонезом.

    Крок - 9
  10. 10

    Наступним шаром викладаємо горбушу, яку також змащуємо майонезом. Далі йде шар з тертого сиру, який ми не змащуємо, а відразу посипаємо цибулею.

    Крок - 10
  11. 11

    На цей раз вже додаємо майонез. Потім йде шар моркви і завершує шар яєчних білків, які ми гарненько змащуємо майонезом.

    Крок - 11
  12. 12

    Також намагаємося намазати і боки салату. Тепер повністю посипаємо салат тертими жовтками. Для прикраси можна використовувати болгарський перець різних кольорів, щоб вирізати хвіст, гребінець і ін. Ви можете проявити фантазію і сформувати і прикрасити салат як забажаєте.

    Крок - 12
  13. 13

    Готову мімозу з горбушею залишимо в холодильнику на кілька годин, щоб шари добре просочилися майонезом, а потім подаємо своє кулінарне творіння до столу, щоб гості або домочадці могли насолодитися прекрасним смаком цього ситного, ароматного, красивого салату.

    Крок - 13

Оцінити рецепт