Укр
Рус
Мідії Другі страви Італійська кухня

Мідії у вершках під капелюшком

( 4.8947 4 519 19 оцінок)

3500 - переглядів
40 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Мідії у вершках під капелюшком - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня, Корейська кухня, Китайська кухня, Японська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Сьогодні ми збираємося приготувати мідії в вершках під капелюшком, як в Бельгії. Їх дуже легко приготувати в домашніх умовах, і цю страву рекомендується вживати навіть, як підливу, так як соус дуже смачний.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мідії у вершках під капелюшком" (на 100 грам)

  • Білки6 гр.
  • Жири6 гр.
  • Вуглеводи1 гр.
  • Калорії94 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ретельно помийте під проточною водою мідії одну за одною і з допомогою мочалки очистіть всі спайки, які має цей морепродукт. Помістіть мідії в глибоку миску і залиште трохи просохнути.

Крок - 1
02

Далі добре помийте і на обробній дошці наріжте цибулю-порей тонкими кільцями, використовуйте тільки білу частину. Помийте і наріжте так само гілочку селери, яку попередньо помийте і почистіть.

Крок - 2
03

Далі відправте невелику каструлю на вогонь з невеликою кількістю води, додайте в неї лавровий лист, нарізаний півкільцями лимон, і покладіть раніше підготовлені мідії. Накрийте каструлю з вмістом, доведіть до кипіння і коли мідії відкриються, загасіть вогонь.

Крок - 3
04

Злийте мідії через велике сито і залиште приготований бульйон (рідину) з каструлі. Коли мідії охолонуть, видаліть частину капелюшків з мідій.

Крок - 4
05

У великій сковороді розтопіть нарізане шматочками вершкове масло, потім засипте в нього подрібнену цибулю-порей і селеру, обсмажуйте, періодично помішуючи, протягом 5 хвилин при слабкому вогні.

Крок - 5
06

Потім додайте в сковорідку вино, високої жирності вершки (можна використовувати сметану), засипте подрібнений мускатний горіх і чорний мелений перець. Ретельно все перемішайте і готуйте на повільному вогні близько 15 хвилин.

Крок - 6
07

Потім додайте в сковорідку трохи раніше приготованого бульйону, який попередньо відлили і процідили через дрібне ситечко, щоб видалити забруднення, що залишилися. Перевірте вміст сковорідки на сіль, так як бульйон може бути солоний, і додайте в разі потреби.

Крок - 7
08

Готуйте вміст ще близько 5 хвилин і додайте мідії. Ретельно перемішайте мідії в соусі і протоміть, щоб добре увібрати його. Готуйте все разом, періодично помішуючи, ще близько 3 хвилин і, якщо необхідно, додайте ще трохи бульйону, оскільки соус не повинен бути дуже густим.

Крок - 8
09

При подачі готових мідій в вершках під капелюшком зверху посипте нарізаною петрушкою. Якщо це можливо, краще дати мідіям настоятися не менше 30 хвилин, так як аромати і смак будуть більш сконцентровані.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

В’ялена риба - покроковий рецепт, фото 1 В’ялена риба 35 6 3 з 5 - детальніше -
Галушки - покроковий рецепт, фото 1 Галушки 40 5 3 з 5 - детальніше -
Юшка з минтая - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з минтая 100 6 3 з 5 - детальніше -
Юшка з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з вершками 50 6 3 з 5 - детальніше -