Укр
Рус
Мідії Другі страви Російська кухня

Мідії, приготовані в панцирі

( 4.6667 4 56 6 оцінок)

773 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Мідії, приготовані в панцирі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Не бійтеся готувати свіжі мідії, результат того вартий! Мідії приготовлені в панцирі з томатним соусом - французька класика, яку не можна пропустити у вашому кулінарному репертуарі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мідії, приготовані в панцирі" (на 100 грам)

  • Білки8 гр.
  • Жири2.3 гр.
  • Вуглеводи0.6 гр.
  • Калорії60 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Спочатку перевірте чи свіжі мідії - вони не повинні мати затхлого запаху. Якщо панцири злегка відкриті, після дотику до них вони повинні відразу ж закритися. Якщо ж панцирі не зачиняються - мідії не є їстівними і повинні бути викинуті. З панцирів мідій видаліть забруднення і наявні в них волоски. Потім промийте молюсків кілька разів в холодній воді, набравши її в миску, або ж вимийте їх під струменем холодної води з-під крана, поклавши мідії в друшляк. Залиште мідії на деякий час, щоб дати стекти воді.

Крок - 1
02

Тим часом в глибоку товстодонну каструлю влийте невелику кількість оливкової олії (декілька ложок). Розігрійте на середньому вогні. Роздавіть плоскою стороною ножа зубки часнику і відправте в розігріту олію. Кілька разів перемішайте.

Крок - 2
03

Сполосніть зелень петрушки і помідори черрі. Дрібно накришіть петрушку гострим ножем. Помідори розріжте навпіл. Нарізані томати і зелень перекладіть в каструлю з розігрітим маслом і часником.

Крок - 3
04

Відразу ж до них надішліть і томатну пасту, і біле сухе вино. Страва буде дуже хорошою на смак якщо в неї додати морську сіль і багато чорного перемеленого перцю. Перемішуючи, готуйте все разом близько 1 хвилини.

Крок - 4
05

Потім висипте в соус мідії в панцирах і енергійно перемішайте. Накрийте каструлю кришкою і готуйте мідії близько 5 хвилин (Не готуйте мідії дуже довго, щоб м'ясо не затверділо). Якщо в каструлі залишилося мало рідини, можете долити трохи вина або води.

Крок - 5
06

Мідії, приготовані в панцирі, можете подати в глибокій тарілці зі шматочками світлого або темного хліба з маслом або з сухим білим охолодженим вином. Молюски, що не відкрилися під час приготування необхідно викинути. Приємного.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Салат Чоловічий каприз - покроковий рецепт, фото 1 Салат Чоловічий каприз 40 3 2 з 5 - детальніше -
Щи із щавлю з яйцем - покроковий рецепт, фото 1 Щи із щавлю з яйцем 65 6 2 з 5 - детальніше -
Пюре з картоплі і селери - покроковий рецепт, фото 1 Пюре з картоплі і селери 45 4 2 з 5 - детальніше -
Домашні рибні консерви - покроковий рецепт, фото 1 Домашні рибні консерви 95 1 3 з 5 - детальніше -