Наші запечені мідії з сиром в духовці з приправленими хлібними крихтами і пармезаном - відмінна закуска для будь-якої вечірки. Кожна мідія покрита нашим хрустким часниковим маслом і панірувальними сухарями з приправами, за якими випливає смачний розплавлений сир пармезан і свіжа рублена петрушка.
Для початку включіть на розігрів духовку до 200 градусів. Далі відправте велику каструлю з підсоленою водою на плиту. Покладіть в каструлю заздалегідь вимиті мідії (мідії повинні бути занурені повністю у воду). Готуйте мідії приблизно 4-5 хвилин або поки вони не відкриються (відмовтеся від будь-яких невідкритих). Зніміть каструлю з вогню і відокремте раковину з м'ясом мідії, а порожню раковину викинете. Видаліть надлишки води з раковин, де м'ясо мідії.
У велику миску засипте панірувальні сухарі. Додайте заздалегідь подрібнені в пасту анчоуси, вимиту і дрібно нашатковану петрушку і зелену цибулю.
Далі додайте в миску попередньо очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник, паприку, пластівці чилі, італійську приправу (можна використовувати будь-яку на смак), засипте сіль і чорний мелений перець.
Тепер відправте в миску попередньо натертий на самій дрібній тертці сир пармезан, залийте оливкову олію, розтоплене вершкове масло і лимонний сік. Ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів і утворення однорідної густої маси.
Заповніть кожну мідію підготовленою масою (при поділі мідій, звільніть м'ясо перед додаванням суміші панірувальних сухарів, щоб було легше їсти після запікання) і покладіть акуратно в круглу форму для випічки з невеликою відстанню один від одного. Поверх кожної мідії додайте більше тертого сиру пармезан.
Надішліть форму з вмістом в заздалегідь розігріту духовку і запікайте протягом 6-8 хвилин або поки мідії не стануть золотисто-коричневими, а сир не розплавиться. Прикрасьте мідії, запечені в духовці з сиром, свіжою рубленою петрушкою і / або соком лайма і насолоджуйтеся!
Випадкові рецепти