Приготуйте страву, яка здивує навіть найвибагливіших їдців. Оригінальні і дуже смачні м'ясні «Їжачки» стануть прикрасою вашого застілля. За бажанням, можна запекти котлетки в духовці.
Яловичий фарш викладіть в глибоку миску. Всипте панірувальні сухарі, вбийте яйце, додайте вершки, чорний мелений перець і сіль. Переміксуйте суміш до однорідності.
Хліб для тостів наріжте маленькими кубиками. Висипте на деко, з пергаментним папером. Запікайте при температурі 150 ° С протягом 10 хвилин. Викладіть в миску і остудіть.
Картоплю ретельно вимийте під проточною водою і очистіть від шкірки. Розріжте вздовж навпіл і викладіть на застелений пергаментним папером деко. Рясно полийте оливковою олією, посоліть і поперчіть. Поставте в розігріту до 180 ° С духовку. Запікайте протягом 25 хвилин.
Запечену картоплю охолодіть. За допомогою ложки, зробіть всередині кожної половинки поглиблення. Витягнуті шматочки відправте в глибоку миску. Додайте до них вершки і натертий на тертці твердий сир. Перемішайте до однорідного стану.
Отриманою сумішшю заповніть картопляні половинки. Акуратно з'єднайте їх між собою, щоб отримати цілу картоплю. Надлишки начинки видаліть.
Візьміть в руки невелику кількість фаршу і загорніть в нього картоплю. Сформуйте рівні і щільні котлетки. Обваляйте їх в сухариках
Поставте на плиту сотейник або каструлю і налийте олію. Вона повинна повністю закривати картоплю під час термообробки. У розігріту жаровню занурте котлети і обсмажте до золотистого кольору.
Готову страву викладіть на паперові рушники, щоб позбутися зайвої олії. Подавайте котлети на порціонному блюді в гарячому вигляді. Смачного!
Випадкові рецепти