Меренга для прикраси десертів використовується досить часто. У цього крему багато достоїнств. Меренга пишна, еластична, їй можна надати будь-яку форму і колір. Пропонуємо рецепт приготування одного з найлегших і стійких варіантів меренги, який підходить для прикраси тортів, пирогів, тістечок та інших солодких страв.
Підготуйте інгредієнти для меренги. Яйця обов'язково повинні бути кімнатної температури, так як холодні збиті білки погано тримають форму. Вимийте яйця і відокремте жовтки від білків так, щоб ні краплі жовтка в білки не потрапило, інакше вони не зіб'ються.
Зробіть цукровий сироп. Всипте в каструлю ¾ цукру. Акуратно влийте чисту воду. Рідини потрібно стільки, щоб вона тільки злегка покрила цукор. Перемішувати нічого не треба! Просто включіть середній вогонь і доведіть вміст каструлі до кипіння.
Перелийте яєчні білки в абсолютно чисту і суху чашу міксера і збивайте вінчиком до появи м'якої білої піни.
Коли вона з'явиться, накапайте в чашу лимонний сік (він стабілізує піну) і продовжуйте збивати, потроху підсипаючи залишену ¼ цукру.
Поверніться до киплячого сиропу. Щоб він досяг ідеальної консистенції, йому потрібно варитися приблизно 40-45 хвилин. Повірте якість сиропу простим тестом. Зніміть каструлю з вогню, зачерпніть трохи сиропу ложкою і, коли він буде вже не дуже гарячим, вмочіть палець. Потім з'єднайте 2 пальця, щоб сироп виявився на обох. Після цього злегка розведіть пальці. Якщо між ними утворюється стійка, нервучка нитка, сироп готовий.
Якщо нитка рветься, поверніть каструлю на плиту і через 5 хвилин повторіть тест. Нам потрібен сироп не тільки певної густоти, але і конкретної температури - 120 градусів Цельсія. Її можна виміряти кухонним термометром.
Продовжуючи збивати білки з цукром на високих оборотах, почніть тонкою цівкою вливати в чашу міксера гарячий сироп. Він повинен заварити білки так, щоб вони при цьому не згорнулися, тому дійте акуратно.
Поступово білкова піна буде ставати все пишніше, біліше і стійкіше. Збивайте, поки меренга і чаша міксера повністю не охолонуть. Це може тривати до півгодини. Меренга для прикраси готова. Вона однорідна, гладка, глянсова і дуже стійка. Можете перекласти меренгу в кондитерський мішок і використовувати для декорування десертів.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти