Укр
Рус
Крема Десерти Американська кухня

Меренга для прикраси


- переглядів
40 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Меренга для прикраси - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Американська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити, Збивати

опис

Меренга для прикраси десертів використовується досить часто. У цього крему багато достоїнств. Меренга пишна, еластична, їй можна надати будь-яку форму і колір. Пропонуємо рецепт приготування одного з найлегших і стійких варіантів меренги, який підходить для прикраси тортів, пирогів, тістечок та інших солодких страв.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Меренга для прикраси" (на 100 грам)

  • Білки1.8 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи82.3 гр.
  • Калорії338 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт

01

Підготуйте інгредієнти для меренги. Яйця обов'язково повинні бути кімнатної температури, так як холодні збиті білки погано тримають форму. Вимийте яйця і відокремте жовтки від білків так, щоб ні краплі жовтка в білки не потрапило, інакше вони не зіб'ються.

Крок - 1
02

Зробіть цукровий сироп. Всипте в каструлю ¾ цукру. Акуратно влийте чисту воду. Рідини потрібно стільки, щоб вона тільки злегка покрила цукор. Перемішувати нічого не треба! Просто включіть середній вогонь і доведіть вміст каструлі до кипіння.

Крок - 2
03

Перелийте яєчні білки в абсолютно чисту і суху чашу міксера і збивайте вінчиком до появи м'якої білої піни.

Крок - 3
04

Коли вона з'явиться, накапайте в чашу лимонний сік (він стабілізує піну) і продовжуйте збивати, потроху підсипаючи залишену ¼ цукру.

Крок - 4
05

Поверніться до киплячого сиропу. Щоб він досяг ідеальної консистенції, йому потрібно варитися приблизно 40-45 хвилин. Повірте якість сиропу простим тестом. Зніміть каструлю з вогню, зачерпніть трохи сиропу ложкою і, коли він буде вже не дуже гарячим, вмочіть палець. Потім з'єднайте 2 пальця, щоб сироп виявився на обох. Після цього злегка розведіть пальці. Якщо між ними утворюється стійка, нервучка нитка, сироп готовий.

Крок - 5
06

Якщо нитка рветься, поверніть каструлю на плиту і через 5 хвилин повторіть тест. Нам потрібен сироп не тільки певної густоти, але і конкретної температури - 120 градусів Цельсія. Її можна виміряти кухонним термометром.

Крок - 6
07

Продовжуючи збивати білки з цукром на високих оборотах, почніть тонкою цівкою вливати в чашу міксера гарячий сироп. Він повинен заварити білки так, щоб вони при цьому не згорнулися, тому дійте акуратно.

Крок - 7
08

Поступово білкова піна буде ставати все пишніше, біліше і стійкіше. Збивайте, поки меренга і чаша міксера повністю не охолонуть. Це може тривати до півгодини. Меренга для прикраси готова. Вона однорідна, гладка, глянсова і дуже стійка. Можете перекласти меренгу в кондитерський мішок і використовувати для декорування десертів.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Суп з фрикадельками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з фрикадельками 60 7 3 з 5 - детальніше -
Овочевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Овочевий суп 30 6 2 з 5 - детальніше -
Форшмак - покроковий рецепт, фото 1 Форшмак 45 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Хаш з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Хаш з яловичини 85 4 3 з 5 - детальніше -
Лазанья зі шпинатом - покроковий рецепт, фото 1 Лазанья зі шпинатом 60 6 4 з 5 - детальніше -
Улюблений полуничний компот - покроковий рецепт, фото 1 Улюблений полуничний компот 35 1 2 з 5 - детальніше -
Базовий томатний соус - покроковий рецепт, фото 1 Базовий томатний соус 25 1 2 з 5 - детальніше -