Укр
Рус
Гуакамоле Соуси Мексиканська кухня

Мексиканський соус гуакамоле

( 5.0000 5 57 7 оцінок)

1041 - переглядів
25 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Мексиканський соус гуакамоле - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Мексиканська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Якщо говорити про мексиканську кухню, просто неможливо не згадати про їх знамениті соуси. У цій країні є один з варіантів чудового соусу, який давно витіснив майонез. Якщо ви з такою холодною закускою ще не знайомі, значить ви взагалі не відаєте про страви латиноамериканців. А мова йде про досить популярну страву - мексиканський соус гуакамоле, приготований на основі пюре з авокадо. Якщо ви ще не встигли познайомитися з цією приправою, то наш рецепт стане для вас цілим відкриттям.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мексиканський соус гуакамоле" (на 100 грам)

  • Білки1.7 гр.
  • Жири13.5 гр.
  • Вуглеводи5.4 гр.
  • Калорії152 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Взагалі існує велика кількість варіантів приготування соусу гуакамоле, які відрізняються різноманітними добавками і ступенем подрібнення інгредієнтів, але в будь-якому випадку головна умова приготування соусу - обов'язкове використання авокадо. Немаловажним є той факт, що цей фрукт не тільки дуже корисний, але ще і любимий вегетаріанцями, так як здатний замінити молоко і м'ясо. До того ж, авокадо повинен бути бездоганно стиглим і м'яким. І тут є свої секрети правильного вибору продукту. Якщо ви натиснули біля плодоніжки і плід в цьому місці м'який, значить авокадо досить стиглий і його сміливо можна використовувати в соус.

Крок - 1
02

Ну, з вибором фруктів розібралися, тепер можна сміливо приступати до процесу приготування. Беремо свіжі, стиглі плоди, миємо й розрізаємо кожен навпіл. Після цього видаляємо кісточку, а м'якоть акуратно вибираємо за допомогою ложки, до речі, вона дуже легко відділяється від шкірки, і викладаємо в глибоку посудину.

Крок - 2
03

Після цього розминаємо м'якоть авокадо вилкою, хоча, якщо ви хочете соус більш рідкої консистенції, можна використовувати блендер.

Крок - 3
04

Тепер беремо очищений від лушпиння зубок часнику середньої величини, Придавлюємо його тильною стороною ножа, а потім дрібно нарізаємо.

Крок - 4
05

Далі розрізаємо навпіл невеликий перець халапеньо, видаляємо акуратно серцевину і насіння, ріжемо дрібними шматочками. Часник і перець кидаємо в миску з авокадо і туди ж додаємо нарізані листя кінзи.

Крок - 5
06

Після цього викладаємо в миску з приготованими інгредієнтами дрібно рубану червону цибулю, солимо і трохи приправляємо меленим перцем.

Крок - 6
07

Потім розрізаємо навпіл лайм і видавлюємо з нього і до всього вмісту миски свіжий сік.

Крок - 7
08

Все ретельно перемішуємо ложкою і мексиканський соус гуакамоле готовий. Приємного вам апетиту і рекомендую вживати приготовану страву відразу, так як при зберіганні соус втрачає свій насичений колір і смак.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Харчо - покроковий рецепт, фото 1 Харчо 60 5 3 з 5 - детальніше -
Рисова каша - покроковий рецепт, фото 1 Рисова каша 30 4 2 з 5 - детальніше -
Свинячі відбивні - покроковий рецепт, фото 1 Свинячі відбивні 25 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Курячі відбивні в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Курячі відбивні в духовці 55 8 3 з 5 - детальніше -
Сирна запіканка з ягодами - покроковий рецепт, фото 1 Сирна запіканка з ягодами 80 4 3 з 5 - детальніше -
Куряча грудка запечена в фользі - покроковий рецепт, фото 1 Куряча грудка запечена в фользі 100 4 3 з 5 - детальніше -
Буженина зі свинини "Ніжність" - покроковий рецепт, фото 1 Буженина зі свинини "Ніжність" 120 1 3 з 5 - детальніше -