Якщо говорити про мексиканську кухню, просто неможливо не згадати про їх знамениті соуси. У цій країні є один з варіантів чудового соусу, який давно витіснив майонез. Якщо ви з такою холодною закускою ще не знайомі, значить ви взагалі не відаєте про страви латиноамериканців. А мова йде про досить популярну страву - мексиканський соус гуакамоле, приготований на основі пюре з авокадо. Якщо ви ще не встигли познайомитися з цією приправою, то наш рецепт стане для вас цілим відкриттям.
Взагалі існує велика кількість варіантів приготування соусу гуакамоле, які відрізняються різноманітними добавками і ступенем подрібнення інгредієнтів, але в будь-якому випадку головна умова приготування соусу - обов'язкове використання авокадо. Немаловажним є той факт, що цей фрукт не тільки дуже корисний, але ще і любимий вегетаріанцями, так як здатний замінити молоко і м'ясо. До того ж, авокадо повинен бути бездоганно стиглим і м'яким. І тут є свої секрети правильного вибору продукту. Якщо ви натиснули біля плодоніжки і плід в цьому місці м'який, значить авокадо досить стиглий і його сміливо можна використовувати в соус.
Ну, з вибором фруктів розібралися, тепер можна сміливо приступати до процесу приготування. Беремо свіжі, стиглі плоди, миємо й розрізаємо кожен навпіл. Після цього видаляємо кісточку, а м'якоть акуратно вибираємо за допомогою ложки, до речі, вона дуже легко відділяється від шкірки, і викладаємо в глибоку посудину.
Після цього розминаємо м'якоть авокадо вилкою, хоча, якщо ви хочете соус більш рідкої консистенції, можна використовувати блендер.
Тепер беремо очищений від лушпиння зубок часнику середньої величини, Придавлюємо його тильною стороною ножа, а потім дрібно нарізаємо.
Далі розрізаємо навпіл невеликий перець халапеньо, видаляємо акуратно серцевину і насіння, ріжемо дрібними шматочками. Часник і перець кидаємо в миску з авокадо і туди ж додаємо нарізані листя кінзи.
Після цього викладаємо в миску з приготованими інгредієнтами дрібно рубану червону цибулю, солимо і трохи приправляємо меленим перцем.
Потім розрізаємо навпіл лайм і видавлюємо з нього і до всього вмісту миски свіжий сік.
Все ретельно перемішуємо ложкою і мексиканський соус гуакамоле готовий. Приємного вам апетиту і рекомендую вживати приготовану страву відразу, так як при зберіганні соус втрачає свій насичений колір і смак.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти