Укр
Рус
thermomix thermomix
Гуакамоле Соуси Мексиканська кухня

Мексиканський соус гуакамоле

25 хвилинпорцій - 1складність - 2 з 5
Мексиканський соус гуакамоле - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Мексиканська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Якщо говорити про мексиканську кухню, просто неможливо не згадати про їх знамениті соуси. У цій країні є один з варіантів чудового соусу, який давно витіснив майонез. Якщо ви з такою холодною закускою ще не знайомі, значить ви взагалі не відаєте про страви латиноамериканців. А мова йде про досить популярну страву - мексиканський соус гуакамоле, приготований на основі пюре з авокадо. Якщо ви ще не встигли познайомитися з цією приправою, то наш рецепт стане для вас цілим відкриттям.

Інгредієнти

  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль 1/4 ч.л
  • Кінза 1/2 скл.
  • Цибуля червона 1/2 шт.
  • Часник 1 зуб.
  • Халапеньо 1 шт.
  • Помідор 1 шт.
  • Лайм 1/2 шт.
  • Авокадо 4 шт.

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Взагалі існує велика кількість варіантів приготування соусу гуакамоле, які відрізняються різноманітними добавками і ступенем подрібнення інгредієнтів, але в будь-якому випадку головна умова приготування соусу - обов'язкове використання авокадо. Немаловажним є той факт, що цей фрукт не тільки дуже корисний, але ще і любимий вегетаріанцями, так як здатний замінити молоко і м'ясо. До того ж, авокадо повинен бути бездоганно стиглим і м'яким. І тут є свої секрети правильного вибору продукту. Якщо ви натиснули біля плодоніжки і плід в цьому місці м'який, значить авокадо досить стиглий і його сміливо можна використовувати в соус.

    Крок - 1
  2. 02

    Ну, з вибором фруктів розібралися, тепер можна сміливо приступати до процесу приготування. Беремо свіжі, стиглі плоди, миємо й розрізаємо кожен навпіл. Після цього видаляємо кісточку, а м'якоть акуратно вибираємо за допомогою ложки, до речі, вона дуже легко відділяється від шкірки, і викладаємо в глибоку посудину.

    Крок - 2
  3. 03

    Після цього розминаємо м'якоть авокадо вилкою, хоча, якщо ви хочете соус більш рідкої консистенції, можна використовувати блендер.

    Крок - 3
  4. 04

    Тепер беремо очищений від лушпиння зубок часнику середньої величини, Придавлюємо його тильною стороною ножа, а потім дрібно нарізаємо.

    Крок - 4
  5. 05

    Далі розрізаємо навпіл невеликий перець халапеньо, видаляємо акуратно серцевину і насіння, ріжемо дрібними шматочками. Часник і перець кидаємо в миску з авокадо і туди ж додаємо нарізані листя кінзи.

    Крок - 5
  6. 06

    Після цього викладаємо в миску з приготованими інгредієнтами дрібно рубану червону цибулю, солимо і трохи приправляємо меленим перцем.

    Крок - 6
  7. 07

    Потім розрізаємо навпіл лайм і видавлюємо з нього і до всього вмісту миски свіжий сік.

    Крок - 7
  8. 08

    Все ретельно перемішуємо ложкою і мексиканський соус гуакамоле готовий. Приємного вам апетиту і рекомендую вживати приготовану страву відразу, так як при зберіганні соус втрачає свій насичений колір і смак.

    Крок - 8

Оцінити рецепт