Медові коржики - ніжне пісочне печиво з ароматом меду і кориці. Пропонуємо простий рецепт їх приготування. Коржики підійдуть для сніданку, перекусу протягом дня і просто як смачне доповнення до чаю. Вони настільки легко готуються, що з цим впорається навіть дитина.
Просійте в миску пшеничне борошно. Яйце вимийте, просушіть і вбийте в миску з борошном. Всипте цукровий пісок і злегка перемішайте інгредієнти.
Додайте вершкове масло і розпушувач для тіста. Влийте рідкий мед. Якщо у вас мед твердий, попередньо розтопіть його на водяній бані.
Всипте корицю, знову злегка перемішайте продукти і влийте ванільний екстракт. Руками вимісіть однорідне тісто. Воно повинно вийти пружним, але еластичним.
Сформуйте з тіста кулю, відправте в миску, накрийте харчовою плівкою і поставте в холодильник на півгодини.
Пріпиліть робочу поверхню борошном і розкачайте охолоджене тісто в тонкий пласт. Спеціальними формочками виріжте з нього заготовки для коржиків.
Застеліть деко пергаментом для випічки і перекладіть туди коржики. Зверху присипте печиво коричневим тростинним цукром.
Розігрійте духовку до 180 градусів і відправте лист з коржиками запікатися на 8-10 хвилин. Печиво повинно стати злегка золотистим, але без вираженої румяності.
Готові медові коржики вийміть з духовки, остудіть і подавайте на стіл. Незважаючи на простоту рецепта, печиво виходить ніжним, розсипчастим, ароматним і дуже смачним. Подавайте коржики з чаєм, кавою, фруктовим соком або молоком. Смачного!
Випадкові рецепти