Рецепти майонезу без яєць є альтернативою традиційному майонезу з яєчного жовтка тим, хто уникає цього продукту або має алергію на нього. Рецепти домашнього майонезу йдуть з різними варіаціями і смаками, починаючи від часнику, гірчиці і трав, але це простий рецепт майонезу без яєць з яблучним оцтом.
В першу чергу, в більшу миску або чашу кухонного комбайна залийте рослинну, а краще навіть оливкову олію. Далі додайте молоко високої жирності або домашнього приготування. Можете використовувати вершки холодного молока, щоб отримати густий і вершковий майонез.
Потім засипте в миску цукор, додайте сіль, гірчичний порошок і чорний мелений перець.
Додатково додайте в миску свіжовичавлений лимонний сік (з часточки лимона або лайма) і яблучний оцет. Цей інгредієнт діє як консервант і допомагає зберігатися майонезу протягом більш тривалого часу.
Тепер з допомогою блендера або міксера змішайте вміст миски на високій швидкості, поки молоко і масло не об'єднаються в однорідну масу. Далі утворена суміш почне густіти і емульгуватися. Приблизно через 7-8 хвилин суміш перетвориться в густий і вершковий майонез.
Тепер акуратно відокремте кухонною лопаткою зі стін миски утворений майонез та перенесіть його в спеціальний контейнер або скляну ємність для зберігання. Такий домашній майонез без яєць, з яблучним оцтом намажте на білий хліб або навіть багет і подавайте до обіду. Такий майонез без яєць можна зберігати як мінімум тиждень в холодильнику.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти