Укр
Рус
Мастика Десерти Російська кухня

Мастіка з зефіру

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

1439 - переглядів
45 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Мастіка з зефіру - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В мікрохвильовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

опис

Відмінний рецепт смачної прикраси для випічки! Хороший варіант мастики з використанням зефіру, легко, повітряно, а головне просто.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мастіка з зефіру" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири1.2 гр.
  • Вуглеводи87.5 гр.
  • Калорії346 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування мастики вам необхідно придбати міні-зефір, по-іншому він ще називається маршмеллоу. Він трохи відрізняється за складом, від звичайного зефіру - в ньому немає пюре з яблук і яєчних білків. Через це при прогріванні маса маршмеллоу стає густішою, вузькою і дуже липкою. Викладіть зефір в глибоку ємність, призначену для мікрохвильовки.

Крок - 1
02

Додайте до зефіру оливкову олію. Поставте ємність з зефіром і маслом в мікрохвильовку на 1 хвилину, щоб зефір розтопився. При нагріванні він трошки навіть збільшиться в об'ємі, набрякне, не лякайтеся.

Крок - 2
03

Через зазначений час вийміть з мікрохвильовки ємність з нагрітим зефіром і гарненько розмішайте його дерев'яною ложкою, до отримання однорідної маси. Якщо ви використовуєте білий зефір, можете додати до нього харчового барвника, такого кольору, який вам необхідний.

Крок - 3
04

Потім додайте до розтопленого зефіру невеликими порціями просіяну цукрову пудру, помішуючи ложкою. У той момент, коли мішати ложкою буде вже важко, надішліть мастику на обробну дошку або тверду поверхню, вкриту цукровою пудрою.

Крок - 4
05

Продовжуйте замішувати мастику до того моменту, поки вона не перестане липнути до рук і стане дуже пластичною, сформуйте кулю. Загорніть куля в харчову плівку і покладіть в холодильник на 30 хвилин.

Крок - 5
06

Вийміть мастику з холодильника, перевірте на готовність: притисніть пальцем край мастики, натиснувши вниз - якщо вона не повертається в попередній стан, значить мастика, готова до використання. Із вказаної кількості інгредієнтів у вас повинно вийти досить мастики.

Крок - 6
07

Відріжте необхідну вам кількість мастики. Покладіть її на посипану крохмалем поверхню і розгортайте до потрібної вам товщини. Вирізайте з зефірної мастики різні фігурки вирубками, формами для вирізання печива з поршнем або без нього. Також такою мастикою можна покрити торт.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Розсольник зі свининою - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник зі свининою 45 4 3 з 5 - детальніше -
Грузинський шашлик - покроковий рецепт, фото 1 Грузинський шашлик 50 5 3 з 5 - детальніше -
Хліб без дріжджів - покроковий рецепт, фото 1 Хліб без дріжджів 115 1 2 з 5 - детальніше -