Укр
Рус
Мастика Десерти Українська кухня

Мастика з маршмеллоу

( 4.9000 4 530 30 оцінок)

3476 - переглядів
40 хвилин порцій - 1 складність - 4 з 5
Мастика з маршмеллоу - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День Святого Валентина

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В мікрохвильовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Кондитери по всьому світу шукають ідеальний рецепт мастики - популярного кондитерського виробу для прикраси тортів і інших всіляких десертів. Мастика являє собою м'яку, пластичну, трохи тягучу, податливу масу, з якої можна ліпити все що завгодно вашій уяві і фантазії. Існує величезна кількість способів, як же приготувати хорошу мастику. З одним з них хочемо вас познайомити і ми. Це мастика з маршмеллоу (жувального зефіру) - дуже зручна у використанні, з нею легко працювати, вона відмінно тримає форму і що важливо - не липне до рук.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мастика з маршмеллоу" (на 100 грам)

  • Білки0.3 гр.
  • Жири1.1 гр.
  • Вуглеводи87.5 гр.
  • Калорії346 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Використовувати маршмеллоу в якості основи для приготування мастики - дуже вдале рішення. Справа в тому, що маршмеллоу при нагріванні перетворюється в липку, в'язку масу, яка ідеально підходить для створення мастики. Сам процес приготування кондитерської мастики з маршмеллоу досить простий. Для цього нам потрібно в глибоку миску (бажано скляну) помістити маршмеллоу. Попередньо рекомендуємо змастити ємність вершковим маслом.

Крок - 1
02

Також до маршмеллоу додаємо воду (або лимонний сік). Після цього відправляємо миску в мікрохвильовку на тридцять секунд. Цього часу цілком достатньо, щоб маршмеллоу розігрівся як слід.

Крок - 2
03

Маршмеллоу в процесі розігрівання повинен збільшитися в обсязі приблизно в два рази. Якщо у вас немає мікрохвильовки - тоді розігріваємо маршмеллоу на водяній бані. Тепер гарненько перемішуємо зефірну масу силіконовою лопаткою, яку теж краще змастити маслом, до повної однорідності.

Крок - 3
04

Наступним етапом починаємо вводити в розтоплений маршмеллоу цукрову пудру. Підсипаємо потроху, вимішуючи лопаткою вміст. Важливий момент: якщо ви хочете отримати кольорову мастику, тоді барвник потрібно додати на цьому етапі.

Крок - 4
05

Після того, як лопаткою мішати вже незручно, перекладаємо нашу суміш на поверхню, теж змащену вершковим маслом, і продовжуємо місити мастику далі вже руками.

Крок - 5
06

Поступово плавними, м'якими рухами вимішуємо наше зефірне тісто до тих пір, поки не отримаємо бажану консистенцію. Ідеальна мастика не липне до рук, має дуже ніжну текстуру, тягуча, прекрасно тримає форму, досить густа, але при цьому м'яка. Така мастика з маршмеллоу відмінно підходить для покриття тортів, також з неї можна ліпити різні фігурки і прикраси. Після приготування готову мастику потрібно загорнути в харчову плівку і відправити в холодильник мінімум на півгодини. Ну а після цього - проявляйте креатив і прикрашайте кондитерські вироби.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Пончики в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Пончики в домашніх умовах 95 3 3 з 5 - детальніше -
Смачний фондан - покроковий рецепт, фото 1 Смачний фондан 55 2 3 з 5 - детальніше -