Багато, хто захоплюється випічкою десертів, зокрема тортів, знає, що важливим процесом є їх прикраса. І в цьому випадку без мастики дуже важко обійтися, хоча купити її іноді буває непросто. Але, в наш час нічого, що стосується кулінарії, неможливого практично немає, і можна легко самостійно приготувати мастику з натуральних продуктів. Не полінуйтеся дочитати до кінця наш рецепт і ви зможете приготувати дане кондитерське диво - мастика маршмеллоу в домашніх умовах. Складнощів немає ніяких, працювати з такою мастикою вам принесе масу задоволення.
Висипте міні-зефір - маршмеллоу в термостійку глибоку миску. Додайте до нього воду. Поставте миску в мікрохвильову піч приблизно на 1 хвилину.
Вийміть її, перемішайте маршмеллоу, якщо воно не досить розм'якло, час може залежати від встановленої потужності на вашій печі - надішліть його ще раз в мікрохвильовку на 30 секунд. Добре розмішайте дерев'яною лопаткою до однорідного стану.
У миску, з підтопленим маршмеллоу (на цьому етапі ви можете розділити розтоплену суміш на кілька частин і додати в неї за бажанням різні харчові барвники, відповідно процес приготування трохи зміниться), додайте спочатку половину, попередньо просіянної через дрібне сито, цукрової пудри. Намагайтеся ретельно перемішувати масу.
Якщо стало важко вимішувати зефірну масу в мисці, викладіть її на попередньо змащену розм'якшеним вершковим маслом поверхню. Добре змастіть і руки. Вимішуйте масу, поки вона не вбере всю цукрову пудру. Тісто виходить гладким і м'яким, але цього не достатньо. Насипте ще частину цукрової пудри на зефірну масу. Продовжуйте вимішувати, поки мастика не почне ставати пластичною. Тісто добре тягнеться і починає набувати потрібної консистенції.
Додайте ще цукрову пудру, вже невеликими порціями, замішуючи мастику до тих пір, щоб вона стала блискучою і перестала липнути до рук (вам може і не знадобитися вся пудра для мастики, вона ще потрібна і для присипання поверхні під час ліплення). Сформуйте з тіста ком і змастіть його повністю вершковим маслом.
Загорніть мастику в кілька шарів харчової плівки і залиште приблизно на 1 годину. Можна ще мастику покласти і в холодильник на 30 хвилин і більше, але не забувайте, що перед ліпленням вона повинна все одно полежати при кімнатній температурі (в плівці) пару годин. Потім через цей час розгорніть її і в міру потреби додайте ще цукрової пудри.
Приготовану мастику з маршмеллоу можна зберігати в холодильнику від 1 місяця до 3-х. А в морозильнику взагалі і до 6 місяців, але пам'ятайте зберігати потрібно тільки в щільно загорнутій харчовій плівці, щоб всередину не потрапляло повітря.
Випадкові рецепти