Укр
Рус
Мастика Десерти Російська кухня

Мастика з маршмеллоу в домашніх умовах

( 4.9091 4 511 11 оцінок)

1407 - переглядів
55 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Мастика з маршмеллоу в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Багато, хто захоплюється випічкою десертів, зокрема тортів, знає, що важливим процесом є їх прикраса. І в цьому випадку без мастики дуже важко обійтися, хоча купити її іноді буває непросто. Але, в наш час нічого, що стосується кулінарії, неможливого практично немає, і можна легко самостійно приготувати мастику з натуральних продуктів. Не полінуйтеся дочитати до кінця наш рецепт і ви зможете приготувати дане кондитерське диво - мастика маршмеллоу в домашніх умовах. Складнощів немає ніяких, працювати з такою мастикою вам принесе масу задоволення.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мастика з маршмеллоу в домашніх умовах" (на 100 грам)

  • Білки0.3 гр.
  • Жири1.1 гр.
  • Вуглеводи86.6 гр.
  • Калорії341 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Висипте міні-зефір - маршмеллоу в термостійку глибоку миску. Додайте до нього воду. Поставте миску в мікрохвильову піч приблизно на 1 хвилину.

Крок - 1
02

Вийміть її, перемішайте маршмеллоу, якщо воно не досить розм'якло, час може залежати від встановленої потужності на вашій печі - надішліть його ще раз в мікрохвильовку на 30 секунд. Добре розмішайте дерев'яною лопаткою до однорідного стану.

Крок - 2
03

У миску, з підтопленим маршмеллоу (на цьому етапі ви можете розділити розтоплену суміш на кілька частин і додати в неї за бажанням різні харчові барвники, відповідно процес приготування трохи зміниться), додайте спочатку половину, попередньо просіянної через дрібне сито, цукрової пудри. Намагайтеся ретельно перемішувати масу.

Крок - 3
04

Якщо стало важко вимішувати зефірну масу в мисці, викладіть її на попередньо змащену розм'якшеним вершковим маслом поверхню. Добре змастіть і руки. Вимішуйте масу, поки вона не вбере всю цукрову пудру. Тісто виходить гладким і м'яким, але цього не достатньо. Насипте ще частину цукрової пудри на зефірну масу. Продовжуйте вимішувати, поки мастика не почне ставати пластичною. Тісто добре тягнеться і починає набувати потрібної консистенції.

Крок - 4
05

Додайте ще цукрову пудру, вже невеликими порціями, замішуючи мастику до тих пір, щоб вона стала блискучою і перестала липнути до рук (вам може і не знадобитися вся пудра для мастики, вона ще потрібна і для присипання поверхні під час ліплення). Сформуйте з тіста ком і змастіть його повністю вершковим маслом.

Крок - 5
06

Загорніть мастику в кілька шарів харчової плівки і залиште приблизно на 1 годину. Можна ще мастику покласти і в холодильник на 30 хвилин і більше, але не забувайте, що перед ліпленням вона повинна все одно полежати при кімнатній температурі (в плівці) пару годин. Потім через цей час розгорніть її і в міру потреби додайте ще цукрової пудри.

Крок - 6
07

Приготовану мастику з маршмеллоу можна зберігати в холодильнику від 1 місяця до 3-х. А в морозильнику взагалі і до 6 місяців, але пам'ятайте зберігати потрібно тільки в щільно загорнутій харчовій плівці, щоб всередину не потрапляло повітря.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Сметана - покроковий рецепт, фото 1 Сметана 15 1 1 з 5 - детальніше -
Салат Цезар з куркою і капустою - покроковий рецепт, фото 1 Салат Цезар з куркою і капустою 40 4 3 з 5 - детальніше -
Безе в мікрохвильовці - покроковий рецепт, фото 1 Безе в мікрохвильовці 60 2 3 з 5 - детальніше -
Торт "Ніжний" - покроковий рецепт, фото 1 Торт "Ніжний" 80 5 3 з 5 - детальніше -