Всі ми знаємо, що на дитячому святі, особливо дні народження, головним атрибутом святкового столу є, звичайно ж, торт. І чим красивіше і цікавіше він оформлений, тим більше захоплення викликає як у власної дитини, так і у його гостей. І якщо ви готуєте такий десерт самостійно, то ймовірно, доведеться подбати і про його оформлення. Для цього просто необхідно навчитися робити різноманітні прикраси для тортів і тістечок. Найоригінальнішою прикрасою є всілякі фігурки і квіточки, для приготування яких знадобиться мастика з желатину.
Кондитерські прикраси з мастики на желатині потрібно готувати заздалегідь, так як вони повинні ще засихати. А ще перевага таких виробів в тому, що мають тривалий термін зберігання. Наберіться трохи терпіння і запасіться вільним часом, і займіться приготуванням мастики з желатину. Повірте, приготування прикрас для десертів власними руками стане вашим улюбленим і приємним захопленням, та до того ж, що приносять задоволення. Якість мастики безпосередньо залежить від використовуваних продуктів, перш за все, желатину. Тому, виберіть обов'язково желатин високої якості.
У глибоку миску вливаємо глюкозу і додаємо гліцерин. Після цього засипаємо желатин і доливаємо трохи води. Ми залишаємо желатин для замочування приблизно на годину. За цей час желатин повинен розчинитися і утворити масу, схожу за консистенцією на густу сметану.
У чашу кухонного комбайна просіюємо цукрову пудру, щоб не було грудочок, і додаємо туди ж розчинений желатин.
Встановивши насадку для змішування тіста, починаємо перемішувати цукрову пудру з желатином. Через деякий час додаємо ще зовсім трохи води і продовжуємо змішувати.
Коли маса стане збитою в добре склеючуся суміш, перекладаємо її з комбайна на стіл і руками продовжуємо місити. В результаті має вийти еластична і добре тримаюча разом грудка свого роду тіста. Але це насправді мастика з желатину, яка готова до виготовлення і ліплення різноманітних візерунків і прикрас.
До речі, для того, щоб кондитерські прикраси були більш яскравими і цікавими, мастику можна фарбувати в різнокольорові барвники. Готувати ефектні прикраси для тортів потрібно досить швидко, щоб маса не встигла застигнути і стати крихкою. При необхідності мастику можна зберігати в холодильнику кілька днів, попередньо загорнувши в харчову плівку.
Випадкові рецепти