Укр
Рус
Мастика Десерти Російська кухня

Мастика з желатину

( 4.9375 4 516 16 оцінок)

1370 - переглядів
40 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Мастика з желатину - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Всі ми знаємо, що на дитячому святі, особливо дні народження, головним атрибутом святкового столу є, звичайно ж, торт. І чим красивіше і цікавіше він оформлений, тим більше захоплення викликає як у власної дитини, так і у його гостей. І якщо ви готуєте такий десерт самостійно, то ймовірно, доведеться подбати і про його оформлення. Для цього просто необхідно навчитися робити різноманітні прикраси для тортів і тістечок. Найоригінальнішою прикрасою є всілякі фігурки і квіточки, для приготування яких знадобиться мастика з желатину.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Мастика з желатину" (на 100 грам)

  • Білки1.6 гр.
  • Жири1.9 гр.
  • Вуглеводи92.4 гр.
  • Калорії371 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Кондитерські прикраси з мастики на желатині потрібно готувати заздалегідь, так як вони повинні ще засихати. А ще перевага таких виробів в тому, що мають тривалий термін зберігання. Наберіться трохи терпіння і запасіться вільним часом, і займіться приготуванням мастики з желатину. Повірте, приготування прикрас для десертів власними руками стане вашим улюбленим і приємним захопленням, та до того ж, що приносять задоволення. Якість мастики безпосередньо залежить від використовуваних продуктів, перш за все, желатину. Тому, виберіть обов'язково желатин високої якості.

Крок - 1
02

У глибоку миску вливаємо глюкозу і додаємо гліцерин. Після цього засипаємо желатин і доливаємо трохи води. Ми залишаємо желатин для замочування приблизно на годину. За цей час желатин повинен розчинитися і утворити масу, схожу за консистенцією на густу сметану.

Крок - 2
03

У чашу кухонного комбайна просіюємо цукрову пудру, щоб не було грудочок, і додаємо туди ж розчинений желатин.

Крок - 3
04

Встановивши насадку для змішування тіста, починаємо перемішувати цукрову пудру з желатином. Через деякий час додаємо ще зовсім трохи води і продовжуємо змішувати.

Крок - 4
05

Коли маса стане збитою в добре склеючуся суміш, перекладаємо її з комбайна на стіл і руками продовжуємо місити. В результаті має вийти еластична і добре тримаюча разом грудка свого роду тіста. Але це насправді мастика з желатину, яка готова до виготовлення і ліплення різноманітних візерунків і прикрас.

Крок - 5
06

До речі, для того, щоб кондитерські прикраси були більш яскравими і цікавими, мастику можна фарбувати в різнокольорові барвники. Готувати ефектні прикраси для тортів потрібно досить швидко, щоб маса не встигла застигнути і стати крихкою. При необхідності мастику можна зберігати в холодильнику кілька днів, попередньо загорнувши в харчову плівку.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Сирні пончики - покроковий рецепт, фото 1 Сирні пончики 20 2 2 з 5 - детальніше -
Рататуй в сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Рататуй в сковороді 80 3 3 з 5 - детальніше -
Консервовані огірки на зиму - покроковий рецепт, фото 1 Консервовані огірки на зиму 80 1 3 з 5 - детальніше -
Вафлі - покроковий рецепт, фото 1 Вафлі 50 3 2 з 5 - детальніше -