Відмінним варіантом для прикраси десертів є мастика. Цей вид кондитерської прикраси є ніжна, пластична маса, з якої можна виготовляти будь-які фігури, розгортати її будь-якою товщиною. Можна сказати, це універсальний спосіб народити торт. Основним інгредієнтом для мастики є цукрова пудра, а далі можна додавати різні компоненти, наприклад маршмеллоу, марципан, білок, зефір, желатін. Мастика з цукрової пудри - це кондитерський матеріал, який користується неймовірною популярністю, і по всій видимості, ще надовго утримає свої позиції серед безлічі інших прикрас.
Мастика - це звичайно неймовірний виріб, але і для приготування її потрібно трохи постаратися. Нічого понад складного немає, але знати деякі нюанси необхідно, щоб вийшла дійсно гарна мастика. Отже, перш за все закип'ятимо воду. Після цього в гарячу воду додамо агар-агар, а потім зіб'ємо його міксером до утворення густої світлої суміші. Залишимо її на деякий час, а самі приготуємо ще одну складову.
На вогонь поставимо сотейник, наливаємо в нього трохи води, засипаємо також цукор. Сюди ж додаємо лимонний сік і глюкозний сироп. Без цього компонента не обходиться дуже багато кондитерських виробів. Його можна як самим приготувати, так і придбати вже в готовому вигляді в магазині. Отже, вміст сотейника перемішуємо, і ставимо на вогонь.
Продовжуємо готувати на невеликому вогні, при цьому помішуємо суміш, щоб не пригорав цукор. Готуємо кілька хвилин, поки цукор повністю не розчиниться і у нас не вийде світла карамельна маса. Тепер акуратно наливаємо її в чашу міксера, де вже знаходиться збитий агар-агар, і починаємо збивати два цих компонента.
Наливаємо потроху, поступово вводячи всю масу, продовжуємо збивати до тих пір, поки не утвориться пишна піна. Після цього починаємо потроху додавати цукрову пудру і спочатку перемішувати лопаткою, а потім збивати міксером всю масу. Коли суміш буде настільки густою, що міксеру буде важко її перебивати, перекладаємо майбутню мастику в миску і починаємо вимішувати її руками, поступово додаючи цукрову пудру.
У цьому процесі, звичайно, потрібно докласти зусиль, щоб це цукрове тісто вимісити належним чином. У нас повинна вийти густа солодка маса, що нагадує пластилін, легко відстає від країв миски, дуже пластична, легко піддається ліпленню, що і потрібно для створення краси в кондитерському мистецтві.
Рекомендуємо щільно замотати її в харчову плівку і відправити в холодильник хоча б на півгодини. Це зробить мастику ще пластичнішою. У такому вигляді вона може зберігатися в холодильнику до 2 тижнів. Якщо вам потрібно розфарбувати мастику в який-небудь колір, це потрібно зробити в процесі вимішування. Для цього в ній робиться невелике заглиблення, туди додається кілька крапель харчового барвника, а потім вимішуємо до однорідності кольору.
Виконавши всі ці покрокові вказівки, ви приготуєте відмінний кондитерський виріб, яким прикрасите торт і отримаєте неймовірне задоволення від результатів своїх старань. Мастика з цукрової пудри - це прекрасний спосіб створити справжній витвір мистецтва, додавши до списку своїх кондитерських досягнень цей неймовірний виріб.
Випадкові рецепти