Укр
Рус
Курка Другі страви Французька кухня

М’ясо по-французьки з печерицями

( 4.8667 4 515 15 оцінок)

2095 - переглядів
40 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
М’ясо по-французьки з печерицями - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Окрасою будь-якого святкового столу без сумнівів є м'ясо по-французьки. І хоча в приготуванні ця страва проста і швидка, але смак настільки неймовірний, як ніби над цим кулінарним шедевром чаклувала ціла бригада чарівників. Насправді для того, щоб приготувати цю м'ясну страву, не обов'язково володіти магічними здібностями, досить знати деякі особливості приготування. Це завдання під силу навіть самим недосвідченим господаркам. Існує велика кількість різних варіантів м'яса по-французьки. Ми пропонуємо вам приготувати один з найпопулярніших, а саме м'ясо по-французьки з печерицями. М'ясо по-французьки користується такою величезною популярністю через простоту і швидкості приготування. Дійсно, процесів зовсім небагато, і витрати сил і часу мінімальні.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "М’ясо по-французьки з печерицями" (на 100 грам)

  • Білки16.7 гр.
  • Жири10.9 гр.
  • Вуглеводи0.4 гр.
  • Калорії174 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, для початку наріжемо куряче філе на порційні частини. Відбивати м'ясо не обов'язково, натомість зробимо неглибокі надрізи сіточкою на шматочках.

Крок - 1
02

Потім солимо і перчимо, посипаємо приправою орегано і поливаємо оливковою олією кожен шматочок. Гарненько втираємо масло зі спеціями, щоб м'ясо просочилося. Тепер на розігріту з маслом сковорідку викладаємо курятину і обсмажуємо з обох сторін по кілька хвилин.  

Крок - 2
03

Поки обсмажується одна сторона, миємо печериці та перед тим, як перевернути м'ясо на іншу сторону, викладаємо гриби в сковорідку. Поки прожариться м'ясо, гриби вже будуть готові, оскільки для печериць потрібно зовсім небагато часу.

Крок - 3
04

Курятину красивого золотистого кольору викладаємо на деко по два шматочки, а зверху на них кладемо печерицю. Тепер натираємо сири і посипаємо спочатку моцарелою, а потім сиром чеддер кожну порцію м'яса.

Крок - 4
05

Після всіх цих приготувань залишається тільки відправити лист в розігріту духовку на 15 хвилин, щоб довести нашу страву до готовності. Через зазначений час дістаємо з духовки наше творіння і насолоджуємося результатом.

Крок - 5
06

Сир за цей час розплавиться, м'ясо підрум'яниться, взагалі страва вийде дуже красивою і дуже апетитною з не менш вабливим ароматом. Тому скоріш викладаємо його на тарілки і запрошуємо всіх до столу.

Крок - 6
07

Як доповнення до м'яса пропонуємо вам приготувати легкий салатик з листя шпинату, зерен граната і декількох скибочок авокадо, политих оливковою олією і соком лайма. Спробуйте приготувати м'ясо по-французьки з печерицями на своїй кухні і назавжди визначте фаворита серед м'ясних страв на вашому столі.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Шуба - покроковий рецепт, фото 1 Шуба 80 5 3 з 5 - детальніше -
Тортілья - покроковий рецепт, фото 1 Тортілья 45 4 3 з 5 - детальніше -
Макаруни з кремом - покроковий рецепт, фото 1 Макаруни з кремом 65 3 3 з 5 - детальніше -