Можливо, у вас намічається торжество, і ви плануєте справити враження гарного смаку на гостей, а своїх близьких здивувати незвичайними навичками готування, тоді зверніть увагу на цей рецепт і ви точно нікого не розчаруєте. Страва, яка обов'язково урізноманітнює ваше меню, порадує загальну сервіровку столу апетитним виглядом - це м'ясний рулет з грибами, ароматний, надзвичайно смачний і просто тане в роті. Різноманітність рецептів приготування м'ясних рулетів дивує і радує, так як це страву можна готувати як з цілих шматочків м'яса, так і з фаршу, а вже у виборі всіляких начинок вашої фантазії є, де розгулятися. З одного боку приготувати рулет в домашніх умовах просто, але я хочу вас попередити, що цей процес все - таки трохи трудомісткий. Але раз ви зібралися дивувати гостей або своїх домочадців - то це вас не зупинить.
Ну, що, ви готові? Тоді приступимо. В першу чергу нам потрібно приготувати шампіньйони. Відразу хочу зауважити, що абсолютно без різниці, які гриби ви використовуєте. І білі, і коричневі печериці, головне свіжі, підійдуть ідеально. Гриби чистимо, миємо й нарізаємо невеликими кубиками, використовуємо і капелюшки, і ніжки.
У сковорідку кидаємо вершкове масло, розігріваємо і викладаємо туди нарізані печериці, обсмажуємо до легкої рум'яності, ні в якому разі не пересушуйте.
Тепер займемося підготовкою інших інгредієнтів. У глибоку миску викладаємо фарш, до речі, він може бути будь-який, але найсмачніше - комбінований з яловичого і свинячого м'яса. І так, беремо фарш, посипаємо сіллю на свій смак, але головне не переборщити, додаємо мелений перець і чебрець.
Потім видавлюємо часникодавкою пару очищених зубчиків часнику, посипаємо дрібно рубаною свіжою зеленню петрушки, додаємо зовсім небагато води і перемішуємо.
Після цього перекладаємо до фаршу попередньо обсмажені гриби і за допомогою блендера перемішуємо в однорідну масу, але до консистенції сметани не перебивайте.
Ну а тепер найголовніше, вам потрібно мати у себе на кухні дуже важливе пристосування - ветчинницю, дуже корисну на домашній кухні помічницю. Підготовлену суміш для рулету перекладіть ложкою в ветчинницю, добре утрамбуйте і закрийте кришкою.
У каструлю з водою помістіть це пристосування і включивши плиту, дочекайтеся, поки закипить вода. Готуйте рулет протягом години.
Після цього дістаньте ветчинницю з окропу і помістіть в раковину або велику посудину з холодною водою. Коли ця чудо - машинка охолоне, відкрийте кришку і акуратно викладіть готовий м'ясний рулет на дощечку.
Наріжте його тонкими кружальцями і викладіть на тарілку. Шикарна нарізка не тільки прикрасить ваш стіл, але і порадує відмінним смаком.
Випадкові рецепти