Сьогодні ми пропонуємо вашій увазі рецепт приготування досить старої м'ясної страви, але при цьому красивої і ошатної, яка прикрасить святковий стіл. Це м'ясний рулет з яловичини. Ця страва вважається прекрасною заміною котлет, адже до складу входять майже однакові продукти. Ще слід зазначити, що м'ясний рулет смачний і в холодному, і в гарячому вигляді, тому приготувати його у себе на кухні ну просто зобов'язана кожна господиня. М'ясний рулет з яловичини, а саме з яловичого фаршу зовсім нескладний у приготуванні і стане під силу навіть самим недосвідченим господаркам.
В першу чергу включіть на розігрів духову плиту (до 200 градусів) і підготуйте ємність для випікання майбутньої страви. Отже, візьмемо форму для запікання, якщо у вас такої немає - не біда, беремо звичайний лист, застеляємо його фольгою і посипаємо коричневим цукром (як відомо, коричневий цукор - це відмінна добавка до багатьох страв, в тому числі і м'ясних).
Тепер очистимо від лушпиння цибулю і дрібно нарізаємо її на обробній дошці.
В окремий посуд викладаємо фарш з яловичини, додаємо до нього нарізану цибулю, розбиваємо яйця і повільно вливаємо молоко.
Потім кидаємо паніровку, яку, до речі, можна зробити самим: достатньо взяти кілька скибочок білого хліба, бажано підсушеного і подрібнити за допомогою терки або блендера.
Також до фаршу додаємо мелений імбир, гірчицю, сіль і чорний мелений перець і добре все перемішуємо до отримання однорідної маси.
Готову суміш викладаємо у форму або на фольгу (в цьому випадку загортаємо фарш в фольгу). Тепер в окремій посудині змішуємо рідку томатну пасту і ложку гірчиці, щоб вийшов гострий пікантний соус, який ми виливаємо зверху на фарш, рівномірно розподіливши по всьому майбутньому м'ясного рулету. Якщо рулет випікаємо в фользі - то приготованим соусом поливаємо в кінці.
Відправляємо м'ясний рулет в попередньо розігріту духовку і готуємо приблизно півгодини (спостерігаємо за випіканням, адже духова плита у всіх різна і точний час визначаєте вже ви самі).
М'ясний рулет з яловичини виходить соковитим, ароматним, красивим на вигляд і звичайно ж надзвичайно смачним. Розрізаємо його на шматочки і швидко пригощаємо домашніх або гостей, які неодмінно порадіють цій нескладній, але популярній і вельми оригінальній страві.
При подачі можна прикрасити зеленню петрушки. Всім смачного!
Випадкові рецепти