Чекаєте гостей і ще не вирішили чим їх приємно здивувати, можу запропонувати смачну запіканку - м'ясний рулет, але не просто рулет, а в тісті. Часу на кухні проведете не дуже багато, але гостей здивуєте точно цією смачною, легкою і оригінальною стравою. Тим більше, що тісто можна не готувати, а взяти готове листкове.
Для початку включіть на розігрів духову шафу. Підготуйте лист для випікання, змастивши його дно вершковим маслом.
Шматочок сиру моцарелла помістіть в глибоку посудину, залийте молоком і збийте міксером або звичайним вінчиком до однорідної маси. Потім додайте яйця і знову добре усе збовтайте в піну.
Червоний солодкий перець вимийте холодною водою, очистіть від насіння і серцевини, поріжте дрібними кубиками і додайте в збиту сирну суміш. Також киньте туди ж нашатковану зелень цибулі, рясно посоліть і посипте чорним меленим перцем, добре все перемішайте. Таким чином ви безумовно приготуєте суміш для омлету.
В розігрітій неглибокій сковорідці розтопіть на середньому вогні вершкове масло, вилийте туди приготовану яєчно - молочну суміш з овочами і смажте, постійно помішуючи кухонною лопаткою, до утворення каше подібної суміші.
Шинку наріжте невеликими тонкими скибочками середньої величини. Сир Чеддер натріть на крупній тертці або наріжте тонкою стружкою.
Тепер приступайте до наповнення і закручюванню самого рулету. Візьміть два прямокутні пласта листкового тіста, з'єднайте і скріпіть між собою.
Посередині тіста по всій довжині покладіть шматочки шинки, зверху викладіть підсмажений омлет. На яєчну начинку зверху потрусіть тертий сир.
По листковим пластам, за допомогою ножа для тіста, зробіть надрізи і загорніть начинку навхрест, утворивши пиріг. Акуратно, але щільно притисіть сире тісто до нижньої частині пирога, щоб при випіканні начинка не випала.
Верх згорнутого рулету змастіть збитим яйцем, це утворить апетитну кірочку. А далі викладіть пиріг на деко, змащене маслом, і відправте в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів.
Витримайте в духовці протягом 40 хвилин, дістаньте, остудіть перед нарізкою хвилин 10 і, розділивши часточками, подавайте до столу.
Випадкові рецепти