Всі знають про неймовірні цілющі якості м'ясного бульйону, який крім зігріваючих і тонізуючих властивостей, має ще й відмінний смак. М'ясний бульйон - прекрасна гаряча страва на обід, вечерю або ж сніданок. Приготувати м'ясний бульйон зможе кожна господиня, навіть початківець кулінар. А з появою на кухні вірної помічниці - мультиварки - це завдання стало ще набагато легше. У цьому рецепті ми розповімо, як швидко і просто приготувати м'ясний бульйон в мультиварці і отримати відмінний, красивий, ситний і смачний м'ясний навар, використавши в якості основного інгредієнта кістки.
Як ми вже говорили, в даному рецепті будемо використовувати яловичі кістки. І хоч бульйон на кістках не такий калорійний, як з м'яса, але смакові якості нітрохи не гірше. Отже, для бульйону найкраще брати кістки задніх ніг, тазові кістки або ж кістки суглобових частин. Їх потрібно розрубати таким чином, щоб розкрити кісткову тканину. Перед тим, як готувати бульйон, кістки краще трохи вимочити в воді, потім ретельно вимити.
Також рекомендуємо попередньо викласти їх на деко і помістити в духовку хвилин на 20-25, щоб вони трохи присмажилися. Після цього складаємо кістки в чашу мультиварки.
Ріпчасту цибулю миємо, не чистимо від лушпиння, а просто ріжемо на чотири частини і теж викладаємо в мультиварку. Сюди ж додаємо головку часнику, від якої відрізаємо верхівку, але також не чистимо.
Моркву чистимо від шкірки, миємо й цілком додаємо в цю ж ємність. Ще використовуємо зелену частину селери, яку миємо й ріжемо на кілька частин.
Потім кидаємо лавровий лист, наливаємо яблучний оцет. Після цього заливаємо все це водою таким чином, щоб вона не повністю покривала вміст мультиварки.
Тепер накриваємо кришкою, включаємо мультиварку і вибираємо програму «Тушкування». Зазвичай бульйон на яловичих кістках готується годин 5-6, але для мультиварки оптимальний час годин 8. Це час ми встановлюємо на таймері, а самі тим часом можемо зайнятися іншими справами, оскільки не потрібно стежити за тим, щоб бульйон не википів, знімати пінку або ще що-небудь. За нас це зробить сама мультиварка, яка працює в потрібному режимі.
Після того, як почуємо сигнал про завершення програми, відкриваємо кришку мультиварки - перед нами красивий ароматний і дуже наваристий м'ясний бульйон. Тепер дістаємо з нього кістки і овочі, а сам бульйон проціджуємо через сито або марлю. Потім додаємо в нього тертий корінь імбиру, а також видавлюємо сік з половину лимона і тільки на цьому етапі додаємо до смаку сіль.
Перемішуємо наш бульйон і розливаємо по банках, а коли він охолоне, ховаємо в холодильник для подальшого використання. Готувати м'ясний бульйон в мультиварці - завдання, яке надасть вам одне задоволення і процесом приготування, і результатом.
Випадкові рецепти