Укр
Рус
Бульйон Перші страви Російська кухня

М’ясний бульйон в мультиварці

( 4.8462 4 513 13 оцінок)

1635 - переглядів
90 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
М’ясний бульйон в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В мультиварці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Всі знають про неймовірні цілющі якості м'ясного бульйону, який крім зігріваючих і тонізуючих властивостей, має ще й відмінний смак. М'ясний бульйон - прекрасна гаряча страва на обід, вечерю або ж сніданок. Приготувати м'ясний бульйон зможе кожна господиня, навіть початківець кулінар. А з появою на кухні вірної помічниці - мультиварки - це завдання стало ще набагато легше. У цьому рецепті ми розповімо, як швидко і просто приготувати м'ясний бульйон в мультиварці і отримати відмінний, красивий, ситний і смачний м'ясний навар, використавши в якості основного інгредієнта кістки.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "М’ясний бульйон в мультиварці" (на 100 грам)

  • Білки10.1 гр.
  • Жири6.4 гр.
  • Вуглеводи3.3 гр.
  • Калорії117 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Як ми вже говорили, в даному рецепті будемо використовувати яловичі кістки. І хоч бульйон на кістках не такий калорійний, як з м'яса, але смакові якості нітрохи не гірше. Отже, для бульйону найкраще брати кістки задніх ніг, тазові кістки або ж кістки суглобових частин. Їх потрібно розрубати таким чином, щоб розкрити кісткову тканину. Перед тим, як готувати бульйон, кістки краще трохи вимочити в воді, потім ретельно вимити.

Крок - 1
02

Також рекомендуємо попередньо викласти їх на деко і помістити в духовку хвилин на 20-25, щоб вони трохи присмажилися. Після цього складаємо кістки в чашу мультиварки.

Крок - 2
03

Ріпчасту цибулю миємо, не чистимо від лушпиння, а просто ріжемо на чотири частини і теж викладаємо в мультиварку. Сюди ж додаємо головку часнику, від якої відрізаємо верхівку, але також не чистимо.

Крок - 3
04

Моркву чистимо від шкірки, миємо й цілком додаємо в цю ж ємність. Ще використовуємо зелену частину селери, яку миємо й ріжемо на кілька частин.

Крок - 4
05

Потім кидаємо лавровий лист, наливаємо яблучний оцет. Після цього заливаємо все це водою таким чином, щоб вона не повністю покривала вміст мультиварки.

Крок - 5
06

Тепер накриваємо кришкою, включаємо мультиварку і вибираємо програму «Тушкування». Зазвичай бульйон на яловичих кістках готується годин 5-6, але для мультиварки оптимальний час годин 8. Це час ми встановлюємо на таймері, а самі тим часом можемо зайнятися іншими справами, оскільки не потрібно стежити за тим, щоб бульйон не википів, знімати пінку або ще що-небудь. За нас це зробить сама мультиварка, яка працює в потрібному режимі.

Крок - 6
07

Після того, як почуємо сигнал про завершення програми, відкриваємо кришку мультиварки - перед нами красивий ароматний і дуже наваристий м'ясний бульйон. Тепер дістаємо з нього кістки і овочі, а сам бульйон проціджуємо через сито або марлю. Потім додаємо в нього тертий корінь імбиру, а також видавлюємо сік з половину лимона і тільки на цьому етапі додаємо до смаку сіль.

Крок - 7
08

Перемішуємо наш бульйон і розливаємо по банках, а коли він охолоне, ховаємо в холодильник для подальшого використання. Готувати м'ясний бульйон в мультиварці - завдання, яке надасть вам одне задоволення і процесом приготування, і результатом.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Гуляш з чорносливом - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш з чорносливом 80 6 4 з 5 - детальніше -
Мексиканський буріто - покроковий рецепт, фото 1 Мексиканський буріто 35 2 2 з 5 - детальніше -
Роли з кунжутом - покроковий рецепт, фото 1 Роли з кунжутом 60 4 3 з 5 - детальніше -
Димляма в скороварці - покроковий рецепт, фото 1 Димляма в скороварці 70 4 3 з 5 - детальніше -