Укр
Рус
Масло домашнє Соуси Французька кухня

Масло домашнє

( 4.8824 4 534 34 оцінки)

3332 - переглядів
30 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Масло домашнє - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: Масниця

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Для матусь та дітей: Для вагітних

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Масло є важливим інгредієнтом у випічці тому коли у вас його немає, ви можете приготувати його за цим домашнім рецептом молочного продукту. Отже, давайте приготуємо!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Масло домашнє" (на 100 грам)

  • Білки1.7 гр.
  • Жири17.4 гр.
  • Вуглеводи2.6 гр.
  • Калорії179 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Налийте холодні густі вершки (високої жирності) в чашу кухонного комбайна. Ви також можете використовувати електричний вінчик або міксер. Збийте вершки на високій швидкості, поки вони не відокремляться. Приблизно через 2 з половиною хвилини ви побачите, що вершки почнуть збиратися і дійсно густіти. Продовжуйте збивати і приблизно через 4 хвилини вершки повинні будуть повністю відокремлені і згущені. Ви можете побачити жовті маслянисті тверді частинки і каламутну рідину на цьому етапі.

Крок - 1
02

Як тільки жовті частинки відокремляться, налийте в чашу комбайна крижану воду (це допоможе відокремити утворене вершкове масло повністю від рідини (маслянки).

Крок - 2
03

Далі помістіть найдрібніше сито в глибоку миску і перекладіть вміст чаші комбайна в підготовлену ємність. Обережно відокремте рідину (яка залишається, пахта) від густиої вершкової маси. Збережіть відокремлену рідину в холодильнику і використовуйте в подальшому для випічки або для маринаду м'яса.

Крок - 3
04

Стисніть утворену вершкову масу в трохи змочених водою руках, щоб переконатися, що там більше немає сколотин. Акуратно усуньте всю рідину з маси, інакше ваше майбутнє масло буде занадто вологим. Також ви можете віджати його за допомогою чистого рушника або марлі.

Крок - 4
05

Додайте в приготоване домашнє масло трохи солі або ароматизаторів (приправи) на ваш смак і ще раз все ретельно перемішайте. Цей рецепт дасть вам приблизно 300 г масла. Зберігайте приготоване вершкове масло в холодильнику протягом 6 тижнів і використовуйте в випічці, пікантних стравах або навіть намазавши на тости або грінки.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Шарики сирні - покроковий рецепт, фото 1 Шарики сирні 15 2 2 з 5 - детальніше -
Фаршировані макарони «гнізда» - покроковий рецепт, фото 1 Фаршировані макарони «гнізда» 55 4 3 з 5 - детальніше -
Паста з фаршем і овочами - покроковий рецепт, фото 1 Паста з фаршем і овочами 50 4 3 з 5 - детальніше -