Укр
Рус
Маринад для риби Маринади Курдська кухня

Маринад для копчення риби

( 4.6667 4 53 3 оцінки)

626 - переглядів
20 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Маринад для копчення риби - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Курдська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Маринувати

опис

Готувати копчену рибу у себе на кухні - дуже простий процес. Все ж підсумок готової закопчений риби в усьому залежить від кращого приготування самого маринаду перед початком копчення. Є багато методів маринування та засолювання. Пропонуємо розглянути один з кращих і простих маринадів для копчення риби.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Маринад для копчення риби" (на 100 грам)

  • Білки11 гр.
  • Жири3.5 гр.
  • Вуглеводи0 гр.
  • Калорії82 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Риба одна з кращих закусок і прикрас святкового застілля. Її можна придбати в будь-якому магазині або рибному ринку, але покупний варіант все ж не такий, як приготовлений вдома. Тим більше, що в цьому немає нічого важкого. Для приготування копченої риби навіть немає необхідності купувати спеціальну коптильню. Замість коптильні часто використовується навіть металева ємність або коробка. Головне правильно приготувати маринад до риби перед копченням. Маринувати рибу для копчення необхідно обов'язково, щоб в результаті закуска вийшла ароматною, ситною і смачною. Для копчення можна використовувати сподобавшийся рецепт маринаду, ось один з них. Отже, для початку підготуйте маринад. Залийте в глибоку миску воду.

Крок - 1
02

Далі, поступово засипаючи і перемішуючи, додайте у воду сіль. Помішуйте, до повного розчинення солі.

Крок - 2
03

Тепер відставте маринад в сторону, а самі займіться безпосередньо рибою. У цьому рецепті використовується лосось. Ретельно вимийте рибу і очистіть від лушпиння і нутрощів. Далі викладіть лосось на обробну дошку і наріжте його на шматочки шириною близько 4 см.

Крок - 3
04

Потім покладіть шматки лосося в миску з підготовленим розсолом. Риба повинна повністю бути замочена в розсолі. Дайте рибі постояти в розсолі мінімум 3 години, а потім залиште на ніч в холодильнику. Злийте воду, а самі промариновані шматки риби помістіть в коптильню, акуратно підвісивши на спеціальні гачки. Відразу ж включіть вентилятор, встановіть температуру 50 градусів і відкрийте двері.

Крок - 4
05

Сушіть в такому режимі близько 1.5 години. Потім на місце вентилятора встановіть димогенератор, підійміть температуру до 60 градусів. Далі закрийте заслінку і коптіть рибу ще приблизно 2-2,5 години. В останні 30 хвилин підвищить температуру до 80 градусів. Готово. Ця копчена риба з прекрасним маринадом буде чудовою закускою на святковому столі.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Бефстроганов класичний - покроковий рецепт, фото 1 Бефстроганов класичний 85 6 3 з 5 - детальніше -
Мімоза з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Мімоза з куркою 40 3 3 з 5 - детальніше -
Сирники - покроковий рецепт, фото 1 Сирники 45 3 3 з 5 - детальніше -